logo b llibertari
llibertari

Avui, 24 de març a Badalona: Homenatge als cinc darrers afusellats al Camp de la Bota

Els 5 ultims afusellats al camp de la bota, el 14 de març 1952, ara fa 60 anys, foren els anarquistes:

Gines Urrea Peña, muricano, mor als 55 anys, del sindicat de la construcció de Barcelona, home d’acció, va executar el botxí de Burgos. Al 1939 es troba aïllat a Alacant, li cauen 20 anys de presó. Al 1947 passa a la guerrilla. Participa en expropiacions. Detingut al maig de 1950.

Pere Adrover Font El Iaio, nascut a Palma de Mallorca, mor amb 41 anys. De les JJLL del Masnou. Va anar al front amb los Aguiluchos. En exiliar-se i després de l’ocupació alemana de França va a parar a Mathaussen. Després als grups d’acció al 1947. Participa en expropiacions, en l’execució de Melis el 1947, en atemptats a consulats pro-franquistes a BCN. Col·labora al grup de los Maños. Detingut el 1949.

José Peréz Pedrero Tragapanes, nascut a Barcelona, té 27 anys quan mor. El 1939 portat a França a una colònia infantil. Va actuar un any.

Santi Amir Cruanyes Sheriff, Chiquilicuatro, de Palamós, va morir amb 38 anys. Va ser d’Estat Català, del POUM, lluità contra els nazis a França, després als grups anarquistes, detingut al 1950.

Jordi Pons Argilés Taràntula, de Puigverd, mor amb 40 anys, llaurador, membre del Tribunal Popular de Lleida durant la guerra, de la CNT, de la columna Durruti. Qui introdueix a Jaume Albana Morell als grups.

Ni oblit ni perdó!

El proper 24 de març de 2012 actes en homenatge, la lluita contra el feixisme continua!