logo b llibertari
llibertari

26 setembre | Centenari Quico Sabaté

Aquest any, 2015, es compleixen cent anys del naixement d’en Francesc ‘Quico’ Sabaté, un dels més actius guerrillers anarquistes. Va lluitar per la revolució social durant més de dues dècades, fins la seva mort, en combat contra el franquisme, l’any 1960. Tenim present la seva lluita, així com la de tantes altres companyes, perquè formem part de la nostra. De la mateixa manera que hi hagut una continuïtat a les institucions de poder i formes d’explotació des de la dictadura a la democràcia, també existeix una continuïtat en les lluites. La democràcia ens ha volgut vendre la mentida, ja evident, de que tot va canviar i els vells problemes van desaparèixer. Però les mateixes persones que van lluitar colze a colze amb en Quico i la següent generació, inspirada en ell, va seguir la lluita contra el nou règim.

El Dia de Reflexió que ens ofereix el poder per escollir entre diferents farsants professionals, entre diferents camins il·lusos i irreals que mai portaran al nostre alliberament, prenem els carrers per reflexionar sobre una llibertat real, construïda per nosaltres mateixes… com ha de ser. No ens enganyen els canvis de màscara que fan els poderosos.

La lluita és difícil, però és l’únic camí realista.

Quico Sabaté present!

 

cartell centenari web

26 de stembre

A les 12h. Presentació del documental “Quico Sabaté” a càrrec del dirctor Jaume Serra + Xerrada amb Ricard Vargas

Dinar

A les 18h. Presentació del llibre “Aproximació al paper de les dones dins els Grups Autònoms de la Transacció” a càrrec de la pròpia autora.

Fi de vetllada amb el concert de flamenc Les Carpantes.

Ateneu Anarquista La Ruda (Manresa).