logo b llibertari
llibertari

300 persones es manifesten i criden a desobeir l’ordenança cívica de Manresa

civismeUna manifestació va recórrer el passat 28 d’Agost a la tarda el centre de Manresa per denunciar l’ordenança del civisme de Manresa i cridar a la insubmissió. Prop de tres-centes persones convocades per la Coordinadora per la Transformació Social, Contra el Capitalisme i el Patriarcat (CTSCCP) van desobeir l’ordenança amb accions penades per aquest reglament municipal.

La marxa va recórrer els punts cèntrics de Manresa, passant per la seu de CiU –on va ser encartellada i empastifada de pintura– i acabant a la Plaça Major amb la lectura del manifest. Durant la mobilització es van llegir diverses reivindicacions entorn a l’ordenança, tot fent accions qualificades com “incíviques” per part de l’ordenança municipal, com ara estendre roba a la via pública, enganxar cartells, rentar-se a les fonts públiques, jugar a pilota o anar sense samarreta pel carrer. La manifestació, emmarcada en la Festa Major Alternativa de Manresa que es celebra aquests dies, a banda de denunciar l’ordenança en el seu conjunt, també va ser motivada en el seu inici per l’augment de multes que han rebut diversos col•lectius socials de la ciutat en els últims mesos, ja sigui per enganxar cartells com per fer activitats al carrer. En aquest sentit, un dels lemes que també va ser molt cridat a la passada mobilització va ser el de “Prou persecució als moviments socials”.

L’actual ordenança del civisme i convivència ciutadana de Manresa va ser aprovada el juliol de 2012 i durant aquest any hi ha hagut multes polèmiques, ja sigui per portar el gos deslligat com també per agafar garrafes d’aigua a les fonts públiques. La CTSCCP, en el manifest, ha denunciat que l’ordenança “és una eina de l’Ajuntament amb finalitat recaptatòria” a través de sancions “subjectes als criteris personals” de la policia municipal. A més, la Coordinadora ha alertat que en l’actual context d’agudització de les desigualtats, l’aplicació d’aquesta ordenança condueix a reforçar el model de “ciutat aparador” destinada al consum.

Notícia extreta de www.setmanaridirecta.info