logo b llibertari
llibertari

5è Festival de Cinema Anarquista de Barcelona

FCAB

5è Festival de Cinema Anarquista de Barcelona: del 14 al 16 de Maig de 2015 a la Kasa de la Muntanya. Mira la programació a: http://www.fcab.tk/

Anem tard. Anem més tard que mai presentant el festival, però tenim excusa.

Aquesta setmana de festivitats religioses ens hem entretingut força: canviar els ous de les Mones per ous de pintura, profanar cerimònies litúrgiques vestides de bruixes, aprofitar la tradició de no menjar carn per l’expansió del discurs antiespecista, reciclar els rams de Pasqua per a construir cabanyes i, finalment, apostar pel repoblament rural…

A tot això se suma el darrer cop repressiu que hem viscut. L’Estat ha castigat per segona vegada en tres mesos a persones que donen vida al pensament i la pràctica llibertaria. Però aquest greu esdeveniment no només ens provoca ràbia, ens sufoca, sino que ens reafirma més intensament que mai.

Així doncs, considerem que el Festival de Cinema Anarquista de Barcelona hi juga un important paper en la part inculpatòria del jutge Velasco sobre la suposada “captació de nous militants mitjançant l’adoctrinament”. És evident. Per què sinó matar-nos a regirar la xarxa de dalt a baix, fer malabars per encabir tota la programació en les hores marcades, generar debats interminables sobre si incloure films “comercials” i passar-nos dies tancades traduint els clips a l’esperanto?

La nostra Setmana Santa serà una Setmana Tràgica. Calarem foc a tot allò sagrat. Al verí d’allò imposat i no-sentit. Per nosaltres només són sagrades dues coses. Només entenem d’aquestes dues passions. El cinema i la llibertat.

Ara sí, Déu ha mort.

Nosaltres no, i no pararem.

A totes les preses i el seu entorn, força i determinació, us volem entre nosaltres.