logo b llibertari
llibertari

Accions contra la precarietat

El Sindicat d’Activitats Diverses de la CGT de Berga va informar-nos de diverses il·legalitats habituals i estructurals al sector de la restauració de la nostra comarca. Això va permetre fer un article de denúncia a El Pèsol Negre número 68. El sindicat va dur a terme també una jornada d’assessorament laboral especialment pensada per aquest sector tan maltractat: la sessió va fer-se el passat 5 d’octubre.

També van informar-nos que arran de l’injust tracte rebut al restaurant La Llosa —il·legalitats i abusos denunciats en aquesta revista al passat número— per una de les seves afi liades, el sindicat va procedir a gestionar la denúncia d’aquesta empresa davant la inspecció de treball. Sabem que la inspecció ja ha actuat davant la denúncia presentada i que s’han pres mesures per regularitzar les situacions de les que vam alertar. Properament us donarem els detalls del resultat de la inspecció.

També es va fer ús de la inspecció de treball a algun comerç del carrer ciutat el qual va haver de pagar per un acomiadament improcedent que d’entrada —abans de la pressió sindical— negava.

El Sindicat també ens informa que una afiliada ha estat acomiadada de manera improcedent del supermercat Bon Preu. L’empresa en un primer moment va al·legar motius disciplinaris per estalviar-se la indemnització i poder acomiadar-la de manera arbitrària, injusta i gratuïta. Però després de la pressió sindical l’empresa ha acceptat la improcedència i ha pagat la indemnització corresponent.

Finalment, el sindicat ens informa que arran del conflicte amb Berguedà Actual i el seu gerent Jordi Simón Perayre han rebut molta solidaritat de tota la CGT.

Amb tot, la tasca d’acció directa del sindicat no s’ha aturat i les lluites donen el seu fruit. L’estigma social dels que lluiten acaba sent una advertència als que volen cometre abusos sobre els treballadors. És per això que l’actitud
ferma i compromesa d’aquest sindicat està donant resultats: amb més conflictes guanyats, amb més persones afiliades i cada cop amb més presència a les empreses del Berguedà.