logo b llibertari
llibertari

Actuar aquí i ahora

Divendres, 11 de novembre, a les 18h, presentem el llibre Actuar aquí y ahora. Pensando la ecología social de Murray Bookchin amb el seu autor, Floreal M. Romero, al local del Centre d’Estudis Josep Ester Borràs, carrer del Balç 4, Berga.

Murray Bookchin (1921 – 2006) és l’impulsor del corrent de pensament anomenat “ecologisme social”. Pioner en la definició d’un imaginari que hibrida el moviment llibertari amb l’ecologista, és autor d’una extensa col·lecció de llibres, i creador alhora del “comunalisme”, un sistema d’organització política que va ser implementat a la regió de Rojava, al Kurdistán.

Segons Bookchin: “El poder destructor del capitalisme és una cosa sense precedents en la història de la humanitat. O deixem que l’economia de mercat del “creix o mor” destrueixi el planeta o comencem a fer una reconstrucció de la societat de gran importància. Si volem viure en harmonia amb el món natural, haurem de canviar el món social, a través de la interdependència, la cooperació i el suport mutu.”

L’autor del llibre, Floreal M. Romero (1951), ha participat activament amb la creació del “Colectivo los Arenalejos”, amb una mirada llibertària i ecologista, al poble d’Alozaina, Màlaga, des dels anys 80 i fins l’actualitat, on hi treballa com a agricultor. Gran coneixedor de l’obra de Murray Boockhin, ja que va participar en l’edició en castellà d’alguns dels seus llibres.

Actualment ens trobem immerses en una situació de crisi global i multidimensional sense precedents. Per fer front aquesta situació, necessitem fer un gir de 180 graus en el mode d’organització de la societat del nord global. Per això, el pensament i l’obra de Bookchin pot ajudar a imaginar-nos nous futurs possibles i desitjables.

Durant la presentació podrem debatre sobre quines estratègies podem seguir per implementar algunes de les línies de pensament de l’ecologisme social al Berguedà.

Vine i participa!

Més informació: cejeb@cejeb.org