logo b llibertari
llibertari

Amb les garrofes, els burros!

En un article d’opinió titulat “Consumidors i usuaris”, publicat a Regió7 el 27/11/2016 i que no reproduïm íntegrament per vergonya aliena, l’exconseller d’Innovació, Universitats i Empresa i de Comerç, Turisme …

Llegeix més

Primavera Llibertària al Bages

Primavera LlibertariaDes de l’Assemblea Llibertària de Manresa, sorgeix la iniciativa d’organitzar tot un seguit d’activitats encaminades a difondre i visualitzar la teoria i la pràctica anarquista a la ciutat.

Lluny de l’enclaustrament i l’oblit en el què el voldrien veure molts, creiem necessari dotar de vigència l’anarquisme amb tot un seguit de projectes i propostes que sense perdre la seva contundència serveixin no tan sols per articular una resposta coordinada a l’actual context econòmic i social nociu, sinó per anar teixint, mica en mica, experiències anti-autoritàries i autogestionàries al marge de l’estat.

Així doncs, en l’humil marc de la “primavera llibertària”, s’intentarà donar cabuda a múltiples activitats que parteixen de la preocupació per temàtiques diverses que han estat i segueixen sent d’actualitat i que crèiem poden transcendir l’interès de les que ens sentim afines a aquesta forma de fer.

 Dintre les jornades hi haurà cabuda per parlar del nostre passat, amb un recorregut històric per la Manresa revolucionària o l’experiència del 1936. Per al debat sobre com afrontem l’ara i aquí, amb les xerrades sobre repressió, l’okupació política a les nostres contrades o el debat sobre organització anarquista i anti-autoritarisme. Per a l’autogestió de les nostres vides, amb el taller d’autodefensa per dones o els dinars populars. Per l’esbargiment, amb concerts o passejades amenitzades. Però sobretot, des de la “Primavera Llibertària” es vol donar lloc a la trobada fraterna, per què és des del coneixement recíproc i la confiança mútua, que poden anar sorgint les complicitats.

Per l’anarquia… més necessària que impossible!

 Esperem la vostra participació. Ens podeu escriure a allbages@bllibertari.org

Per a saber més detalladament en què consistiran les activitats

Llegeix més

Iberpotash encara no ha presentat un pla de restauració del runam salí de Sallent

runam-sali-cogullo-_(prou sal)Meritxell Guàrdia – Manresa

L’empresa minera Iberpotash no ha presentat encara el pla de restauració del runam salí del Cogulló de Sallent (Bages). El termini fixat judicialment per l’entrega d’aquest pla a la Generalitat va finalitzar ahir, 4 de març, i Iberpotash ja ha anunciat que està esperant a que es resolgui el recurs presentat al Tribunal Suprem. Aquesta sentència es remunta a la denúncia de Sebastià Estradé, veí de Sallent, el qual va aconseguir que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dictés sentència per la restauració del runam salí durant el temps d’explotació per així minimitzar l’impacte ambiental, i no un cop hagi acabat l’explotació com estava estipulat en un primer moment. Així doncs, la sentència obliga la Generalitat a exigir a l’empresa minera que presenti el pla de restauració del runam i a elevar la fiança imposada l’any 2008. Segons l’estudi Ramon Folch i Associats, la suma de l’actual fiança imposada a l’empresa no cobreix ni el 2,5% del cost real de restauració i com a mínim hauria de ser de 72 milions d’euros, que sumat a altres costos com els de manteniment, augmentarien la fiança als 100 milions.

Llegeix més