logo b llibertari
llibertari

[Berga] Dijous Vaga General

Us informem que a Berga per la Vaga General l’Ateneu Columna Terra i Llibertat, el Centre d’Estudis Josep Ester Borràs i el Sindicat d’Activitats Diverses de la CGT de Berga estan treballant conjuntament per tal de fer difusió de la Vaga General de dijous 29 de març.

Animem a tothom de Berga a participar a la Vaga General per aturar la reforma laboral.

Pel dijous, a Berga s’ha quedat a les 9 h al local del Centre d’Estudis Josep Ester Borràs, carrer del Balç 4, per fer un piquet informatiu junt amb companyes de l’Ateneu Columna Terra i Llibertat.

Salut i anarcosindicalisme!

Octaveta que repartirem:

Motius per fer vaga el 29-M: ni reforma laboral ni retallades!

Davant les continues retallades que portem patint de fa temps i aquesta última reforma laboral, aturar el país és indispensable. I és indispensable que ho fem juntes, que els i les treballadores lluitem al carrer; la vaga és dels instruments de pressió més poderosos que tenim els i les treballadores. Polítics, patronal i sindicats majoritaris han d’adonar-se que n’estem fartes que decideixin sobre les nostres condicions de vida, en funció dels seus interessos.

Aquí et donem unes quantes raons per anar a la vaga:

  • Perquè aquesta reforma laboral és extremadament agressiva per la vida dels i les treballadores.
  • Perquè implicarà la generalització de salaris encara més baixos. L’empresariat podrà modificar les categories i salaris dels i les treballadores si així ho decideix.
  • Perquè s’amplia el poder de coacció i xantatge de l’empresariat. Aquest podrà aplicar la mobilitat geogràfica i la degradació professional com vulgui.
  • Perquè la possibilitat de negociació col·lectiva perd força en favor de les decisions unilaterals de l’empresa.
  • Perquè es generalitza l’acomiadament lliure. Es rebaixen significativament les indemnitzacions per acomiadament, a més de què les empreses tindran la porta oberta a la imposició d’EROs, sense necessitat de supervisió de les administracions.
  • Perquè no podràs posar-te malalt/a: l’absència a la feina, encara que sigui justificada, passa a ser motiu d’acomiadament objectiu.
  • Perquè ens parlen d’acabar amb l’atur, però allò que fan és imposar noves formes d’esclavitud. S’incrementa considerablement el pes dels contractes temporals, en pràctiques, entre d’altres.

Perquè què més necessitem per començar a lluitar? No deixem que, amb l’excusa de la crisi, ens aboquin a la misèria, tal com estan fent. Perquè si lluites, pots perdre; però si no lluites, estàs perdut/da!

Ateneu Columna Terra i Llibertat