logo b llibertari
llibertari

Carrossa incívica al carnestoltes de Berga

El passat dissabte 17 de febrer aprofitant la celebració del carnestoltes de Berga, un grup de persones es varen presentar a la rua de carnaval amb una comparsa còmica de denúncia del què el poder polític actual anomena civisme; el qual s’ha plasmat en forma de llei municipal per mitjà de les famoses ordenances cíviques, aprovades en diversos municipis de Catalunya. Específicament, la participació de la comparsa incívica es va traduir en una acció de denúncia de les sancions interposades per l’Ajuntament de Berga el passat dia 30 de setembre a 22 persones per valor de 750 a 1500 euros cadascuna pel fet de portar la cultura al carrer (veure notícies anteriors, aquí) i la interposada a l’Associació Cultural Columna Terra i Llibertat; i amb l’objectiu de reclamar la derogació de l’esmentada Ordenança de Convivència Ciutadana de Berga, i l’arxivament de les sancions esmentades.

La carrossa dirigida per un alt càrrec del clergat.

La Super Viziete, l’estrella de la policia local.

Treballadors del sector de la construcció naval reprimits per un policia de certa semblança amb un conegut agent municipal.

El Super Cívic, el superheroi del civisme.

El vaixell dels cívics comandada per un alt càrrec del clergat, una senyora de classe més que benestant i el mateix alcalde (d’esquena).


Un incívic graffiter: “Incívic és el preu de l’habitatge”

L’alcalde Ramon Camps entrevistat per una periodista d’un diari comarcal de contrastat rigor.

Esquela apareguda juntament amb la del rei carnestoltes.

Cal recordar que continua obert el període de recollida de signatures en favor de l’arxivament de les 22 denúncies per l’ocupació del carrer i la derogació de l’ordenança cívica (pots descarregar-te els formularis de signatures aquí, o firmar en els fulls repartits en diversos establiments de Berga i comarca).