logo b llibertari
llibertari

[CGT Berga] La solidaritat la nostra millor arma

pancartasimon14apetitaA finals del mes de juliol el Sindicat d’Activitats Diverses de la CGT de Berga demanava solidaritat pel conflicte obert amb el setmanari Berguedà Actual. Recordem que Jordi Simon Perayre, gerent de l’empresa va ser sentenciat a pagar 27.115 euros, a la seva extreballadora Lídia C però es va declarar insolvent, cosa que va provocar que ell no hagués de pagar res i la responsabilitat recaigués sobre FOGASA. No content amb això l’exempresari va decidir denunciar a Esther A, la companya que no va guanyar el judici per l’acomiadament improcedent, al·legant aquest, danys contra el seu honor per uns cartells que van aparèixer penjats per Berga i que juntament amb la seva imatge afirmaven que l’empresari no pagava i explotava a les seves treballadores.

La resolució d’aquest conflicte no va ser motiu de celebració pel sindicat. La companya va ser condemnada a pagar 2.450 en conceptes d’indemnització a l’empresari, més les costes més uns anuncis a la premsa amb part de la sentència condemnatòria. Una sentència inversemblant i clarament injusta que busca perseguir a la lluita sindical. Per aquest motiu vam llançar una nota demanant solidaritat.j.simon.perayre

Des del mes de juliol portem 1.000 euros recollits gràcies a les aprotacions solidàries amb la companya Esther, una xifra que demostra el compromís de companys i solidaris amb una lluita justa.

Des d’aquí volem reiterar que cap sentència ens farà afluixar en la lluita contra l’explotació i també volem agrair a les solidàries que han col·laborat i, finalment, fer una nova crida a la solidaritat.

1491 0001 29 2004914921 (CGT BERGA)

Sindicat d’Activitats Diverses de la CGT de Berga

EN CASTELLANO

La solidaridad, nuestra mejor arma

A finales de julio, el Sindicato de Actividades Diversas de la CGT de Berga pedía solidaridad por el conflicto abierto con el semanario Berguedà Actual. Recordamos que Jordi Simon Perayre, gerente de la empresa, fue sentenciado a pagar 27.115 euros a su extrabajadora Lídia C. Pero el empresario se declaró insolvente, cosa que provocó que él no tuviera que pagar nada y que la responsabilidad recayese en FOGASA. No contento con ello, el empresario decidió denunciar a Esther A., otra compañera de la CGT que no ganó el juicio por despido improcedente, alegando éste daños contra su honor por unos carteles que aparecieron colgados en Berga y que, juntamente con su imagen, afirmaban que el empresario no pagaba y explotaba a sus trabajadoras.

La resolución de este conflicto no fue motivo de celebración por parte del sindicato. La compañera fue condenada a pagar 2.450 euros en concepto de indemnización al empresario, más las costas, más unos anuncios en la prensa con parte de la sentencia condenatoria. Una sentencia inverosímil y claramente injusta que busca perseguir la lucha sindical. Por este motivo publicamos una nota pidiendo solidaridad.

Desde el mes de julio, hemos recogido 1.000 euros gracias a las aportaciones solidarias con la compañera Esther, una cifra que demuestra el compromiso de compañeros/as y solidarias con una lucha justa.

Desde aquí queremos reiterar que ninguna sentencia nos hará flaquear en la lucha contra la explotación y también queremos agradecer a las personas solidarias que han colaborado y, finalmente, hacer una nueva llamada a la solidaridad.

1491 0001 29 2004914921 (CGT BERGA)

Sindicat d’Activitats Diverses de la CGT de Berga