logo b llibertari
llibertari

CGT Berguedà convoca Vaga General Feminista pel 8 de març

CGT Catalunya convoca VAGA GENERAL FEMINISTA pel proper 8 de març, Dia Internacional de les Dones Treballadores i CGT Berguedà surt al carrer, en suport de la convocatòria del Comitè del 8M del Berguedà, per visibilitzar tots els abusos laborals a la nostra comarca.

Actualment, la situació laboral, i per tant, econòmica, de les dones treballadores a l’Estat espanyol és lamentable:

-Contractació a temps parcials per poder “conciliar” el treball fora i dins de casa.

-Dificultat superior per accedir a un lloc de treball pel “risc” que es puguin quedar embarassades i/o haver de tenir cura de tercers.

-Salaris inferiors: les dones cobren un 21,4% menys que els homes.

-Salaris inferior per aquelles feines atribuïdes històricament a les dones.

-Majors dificultats d’ascendir professionalment.

-Major taxa d’atur femení.

-Discriminació i maltracte al llocs de treball de dones migrants i refugiades, amb feines sense contractes ni seguretat social, a vegades amb jornades interminables.

-Assetjament sexual a la feina.

-Assetjament laboral pel fet de ser dones.

Enguany, tot s’ha agreujat i colpegen doblement la dona treballadora: més atur, més precarietat, més aïllament i solitud davant les violències, sobrecàrrega de les treballadores de la sanitat, serveis socials i educació, més càrrega de treball domèstic i de cures. També més explotació de les treballadores de la llar. En resum, més opressió i retrocessos en els drets conquerits en dècades de lluita.

Per aquesta raó, CGT Catalunya convoca vaga, per a visibilitzar totes aquestes discriminacions, les quals lluitem cada dia per eliminar-ho. Des de CGT Berguedà treballem cada dia per transformar la nostra societat en una altra més justa i igualitària, a través de l’organització, perquè el Patriarcat i el Capitalisme són monstres tan grans que són impossibles de destruir només sortint un dia a l’any al carrer.

De fet, a la nostra comarca són moltes les millores que hem aconseguit a través de les seccions sindical que s’han organitzat a Monserveis, Associació Pro Disminuïts Psíquics, Residència Mont-Martí, Ensenyament, etc.

Perquè quan les nostres condicions laborals i econòmiques milloren, també ho fa la nostra qualitat de vida, la nostra salut; en definitiva, la nostra autorealització com a persones. Tot i que des de CGT Berguedà lluitem per eliminar qualsevol tipus de discriminació a qualsevol àmbit, no només al laboral: el racisme institucional, la llei d’estrangeria, els desnonaments, la emergència climàtica, la llei mordassa, etc. En conclusió, posem la vida al centre. Per tot això, us animem a participar un any més a la VAGA GENERAL FEMINISTA pel proper 8 de març. Però com són conscients de l’actual situació de pandèmia, sortim a manifestar-nos amb totes les mesures de seguretat. Plantem cara al feixisme que està fem campanya per a què ens quedem a casa aïllades i callades, i que ens resignem a patir aquestes injustícies.

**Si no pots fer vaga, però vols solidarizar-te amb totes aquestes injustícies, pots:

-Fer difusió a través de les teves xarxes socials. -Fer-te una foto al teu centre de treball amb un cartell on posis les teves reivindicacions per tal de fer difussió per xarxes.

**Recordem que aquesta vaga és de 24 hores i que també fem vaga de cures, estudiantil i de consum.