logo b llibertari
llibertari

[CGT Berguedà] Correus al 50% al Solsonès

Des de la CGT denunciem que actualment a Solsona tant sols compta amb el 50% de la plantilla. Això significa que la meitat de la població està sense servei i l’altre meitat amb un servei deficient. Aquesta situació de sobrecàrrega que recau en poques treballadores, es veu agreujada ja que les directrius de l’empresa són les de prioritzar la paqueteria comercial en detriment del Servei Postal Universal. Aquest fet també afecta a la resta de municipis del Solsonès, ja que les carteres rurals es veuen forçades a destinar part de la seva jornada laboral a treure la feina acumulada a Solsona ,perjudicant així el servei de tota la comarca.

El col·lectiu de treballadores de Correus ha estat el segon grup amb més contagis després del sector sanitari durant la crisi del Covid-19. Les treballadores han hagut de patir la incompetència de l’empresa obligant-les a treballar durant el confinament amb unes mesures de seguretat tardanes, insuficients i sovint absurdes, exposant-les al contagi tant a elles com els usuaris.

Correus fou decretada essencial durant la pandèmia per considerar-se prestadora d’un servei públic. Ara, un cop relaxades les mesures del confinament, Correus torna a prioritzar els productes comercials de compra on-line, oblidant-se altre vegada del seus deures de servei públic.

Volem recordar que Correus acumula denúncies amb sancions de centenars de milers d’euros per incompliment del Servei Postal Universal, es a dir que s’ha destinat diner públic a fer descomptes a grans empreses de paqueteria en lloc de destinar-lo a la contractació de personal per garantir un servei de qualitat.

Exigim a Correus que compleixi les seves obligacions en el servei públic i contracti el personal necessari per poder-lo realitzar amb totes les garanties.

  • Secció Sindical CGT Correus Solsona
  • CGT Berguedà (640932405)