logo b llibertari
llibertari

Cinc detingudes a Manresa en un fals desallotjament del ZTA Banzai

El divendres 15 d’abril a la tarda, 5 companyes de la Zona Temporalment Alliberada Banzai es van trobar per fer arranjaments del sistema elèctric que uns desconeguts havien trinxat de molt mala manera uns dies abans. Als 40 minuts de ser allà, van aparèixer 4 patrulles dels Mossos d’Esquadra dient que s’estava okupant aquell edifici i que venien a desallotjar. De seguida les habitants que es trobaven en el lloc en aquell moment van respondre dient que aquell edifici estava alliberat des de feia 4 anys i ja hi havia un procés civil obert per aquella causa i per tant no hi havia possibilitat d’una nova acusació. En poca estona va arribar una furgoneta amb antiavalots que de mala manera van procedir a desallotjar l’habitatge i detenir-ne les ocupants. Les 5 persones van ser traslladades a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Manresa. Entre les detingudes hi havia una companya embarassada de 6 mesos per la qual cosa va ser deixada anar a la nit del mateix dia.

 

Les altres 4 companyes van seguir detingudes a la comissaria durant tota la nit i el matí del dia següent fins que van passar a disposició judicial per declarar davant del jutge cap a les 14h. Després d’haver pres declaració cadascuna d’elles i individualment les van deixar anar cap a quarts de quatre de la tarda. Les 5 han estat acusades d’usurpació però tenint en compte les estranyes circumstàncies de tot plegat, haurem d’estar atentes als futurs esdeveniments.

 

Des del moment de la detenció fins a la sortida en llibertat, hi ha hagut un grup important de persones de diversos col·lectius de Manresa i individualitats de diversos llocs fent presència i donant suport a les companyes detingudes. Al llarg de tot el procés hi ha hagut una forta presència policial amb uniforme i sense, sobretot al davant dels jutjats on es concentrava un grup important de companyes que donaven suport a les detingudes a la seva arribada. Cap a les 12 del migdia, més d’una hora abans de l’arribada de les detingudes, van aparèixer els antiavalots que van estar fent moure la gent a empentes i de mala manera limitant els moviments de les que estaven concentrades allà. En aquell moment també es van identificar 8 persones. Cal destacar que de tot el dispositiu només 1 dels agents antiavalots anava amb el número d’identificació i un mínim de 3 portaven la funda de la pistola deslligada, amb el risc que això comporta. El caporal del dispositiu era el número 9124.

 

Malgrat la seva prepotència i intent d’intimidació, continuarem atentes i presents, perquè si toquen a una, ens toquen a totes.