logo b llibertari
llibertari

Comunicat del Berguedà Llibertari respecte les darreres sancions a persones i col·lectius culturals de Berga

El col·lectiu editor del Berguedà Llibertari condemna i fa una denúncia pública de les persones (Ramon Camps del PSC i Josep Xoy d’ERC) i de la institució (Ajuntament de Berga) que segueixen amb l’abús de poder com a pràctica política habitual. Si bé aquesta parella de governants ja van demostrar de la pasta autoritària, poc responsable i deshonesta del que estan fets amb la seva actitud davant l’agressió indiscriminada dels mossos el novembre de 2004 i l’assassinat amb omissió de socors del nostre amic i company Pep Isanta la patum de 2005 enguany han seguit avançant i han arribat a multar a 22 persones per fer jugar la canalla en una plaça pública. El pretext, no tenir permís. Nosaltres ens preguntem: no tenir permís per a què? Per a circular lliurement pel carrer, per jugar a la xarranca o per dibuixar a l’aire lliure. Això és molt seriós. Més del que creuen els governants, els seus mitjans i fins i tot molts dels nostres suposats companys de viatge (alguns amb aspiracions electorals). Francament, la situació ha arribat a un punt que es fa insostenible, la manca de llibertats abanderada per Camps i Xoy en nom de la democràcia (quina poca vergonya s’ha de tenir…) no té precedent. Els cacics de CiU (Farguell i després Badia) van governar de manera autoritària beneficiant als seus amics i també discriminant les iniciatives llibertàries per mitjà del decret, l’omissió i la discriminació directa. Camps i Xoy practiquen el mateix però per mitjà d’un excés normativista que els permet la mateixa arbitrarietat en què s’havien instal·lat els convergents.

Sabem que aquest mitjà és ignorat oficialment, també sabem que tothom el mira. També sabem que la veritat dels fets importa ben poc a governants, jutges i periodistes, però per la nostra part recolzarem sempre les iniciatives justes. El poder sol guanyar però és solament amb els mitjans de comunicació que a més de guanyar pot convèncer de la bondat de les seves maldats. Pensem seriosament que els professionals dels mitjans haurien de reflexionar sobre fins a quin grau lloguen el cul i fins a quin punt això els impedeix asseure’s amb professionalitat.

El sentit de justícia i llibertat es sent o no es sent, es té o no es té i des del web Berguedà Llibertari recolzarem sempre els que lluiten per allò que és just. Salut i força a les que lluiten de veritat!