logo b llibertari
llibertari

Comunicat i dels okupants de Buxadé 12 (fotos)

El passat diumenge 25 un grup de persones vam entrar a una finca deshabitada del carrer Buxadé, al barri antic de Berga, després d’un llarg procés de selecció, per denunciar públicament l’especulació salvatge que s’hi pateix d’anys ençà sota la negligència i desídia institucional, així com per reclamar el dret a un habitatge digne i assequible per a totes les persones, i en conseqüència, com a manera de dotar-nos d’un habitatge en un pràctica que considerem de legitima desobediència i insubmissió a les lleis del mercat. La finca en qüestió, composada per soterrani, planta baixa, tres pisos i golfes, forma part de l’entramat de “cases fantasma” deshabitades i abandonades a Berga. Poc després, una gran dotació de Mossos d’Esquadra i policia municipal, en una gran de mostra de defensa dels interessos especulatius, accedien a la casa sense ordre judicial i identificaven a alguns visitants, mentre altres ocupants s’identificaven voluntàriament, advertint d’una manera fugaç que seriem acusats d’un delicte d’usurpació. El dilluns al matí s’hi van presentar diversos mossos d’esquadra, del bracet del teòric propietari (Level Inversions S.L.) i llogater del soterrani, planta baixa i primer pis, advertint i amenaçant que seriem denunciats per violació de domicili, tot argumentant un teòric contracte de lloguer bastant sospitós, que incloïa el primer pis (en mans d’uns altres propietaris, segons l’actual registre de la propietat).

Mossos d’esquadra van fer mans i mànigues en l’estratègia de la por i l’amenaça, insinuant un desallotjament imminent, tot i que aquelles hores no hi constava cap denuncia als jutjats de Berga. Per tot això, i veient les irregularitats i complicitats de la policia amb els especuladors, preveient un nou abús de poder (a que ve tant de zel en aquest cas?), hem decidit lliurar de nou la casa a les rates, conscients que cap administració pública actuarà amb el mateix zel que per desallotjar okupes, i que només des del treball de base i l’acció directa es recuperaran espais de vida i dignitat entre els miserables interessos dels especuladors i els seus còmplices.

Seguirem insistint, seguirem desobeint!


Sostre de les golfes propietat de Level Inversions 25 SL que mostra l’estat de la teulada.


Sostre del tercer pis des del qual es veu la llum del dia entre les golfes.


Un altre detall del sostre de les golfes, confrontant a Buxadé 14.


Cuina del pis teòricament arrendat com a morada per Level Inversions 25 SL, tot i que al registre de la propietat hi consten uns altres propietaris.


Instal·lació elèctrica: sense comentaris.


Replà de l’escala del primer pis, teòricament llogat.


Per entrar-hi a viure.


Desaigues aèris a la planta baixa des del primer pis (llogat).


Arrendat, on es la cèdula d’habitabilitat?


Replà de la porta principal de la casa. A qui volen enganyar?
Level Inversions, farsants. Prou complicitats…


Porta d’entrada al soterrani (propietat de Level Inversions i
teòricament arrendada) situada a la part del darrera de la finca i senzillament tancada amb una balda (sense cap mena de pany o clau). Bona manera de protegir una morada…