logo b llibertari
llibertari

Concentració davant el Berguedà Actual

El passat divendres 15 de desembre a les set del vespre es va dur a terme una junta general extraordinària de la Mercantil Iniciatives Berguedanes de Comunicació SL, empresa que edita el Berguedà Actual. En aquesta junta general, entre altres coses, es pretenia ratificar el gerent —el senyor Jordi Simón Perayre— tancar l’empresa cedint l’activitat a una altra entitat, vendre els actius, deixar el local de lloguer i llogar un apartat de correus.

 

Mentre arribaven els socis accionistes es va fer una concentració de protesta d’unes vint persones davant la seu de l’empresa. Les concentrades van exigir la readmissió de les companyes acomiadades o el pagament del que es deu a les dues treballadores, afiliades a la CGT de Berga, que van ser acomiadades de manera improcedent el mes de juny passat.

 

Des del juny l’empresa a funcionat amb treballadors en negre, becaris i estudiants en pràctiques. El gerent Jordi Simón Perayre a defugit la negociació i no ha volgut pagar el que es deu a les treballadores. A causa de la seva mala gestió les treballadores han perdut la feina i l’empresa s’ha enfonsat. És lamentable que empreses amb tantes ajudes públiques no hagin de respondre de manera més seriosa de la seva gestió.

 

El mes de febrer hi ha el primer dels judicis derivats d’aquest acomiadament improcedent. Seguirem informant. La solidaritat ens fa fortes!

La notícia als mitjans:

Radio Berga: web i audio.

A Televisió del Berguedà: