logo b llibertari
llibertari

Convocatòria berguedana pel decreixement

Ens han fet arribar una convocatòria d’un grup de persones que volen impulsar les campanyes del decreixement al Berguedà. Més enllà de les critiques positives i negatives que s’hi pot fer al “decreixement” i de les opinions diverses que pot crear, difonem la convocatòria per tal que a qui li interessi pugui participar en l’esmentat projecte. La convocatòria és la següent:

Es convoca una reunió el dia 13 de setembre a les 17 h de la tarda, al parc del Lladó de Berga. Així posarem en comú els nostres pensaments i opinions sobre el que podem fer, quin canvi és possible. Comença el decreixement al Berguedà, per a qualsevol dubte envieu un correu al correu electrònic: xarxabergueda@yahoo.es

Ei, tu, què tal?!

– Pots apagar la tele?
– Pots omplir el rebost de casa sense passar pel súper?
– Pots desprendre’t del teu compte corrent?
– Et fa falta tot el que tens?
– Vius per treballar o treballes per viure?
– Quants anys val la teva hipoteca?
– Saps el que menges?
– Quantes hores dediques a la tele i quantes a parlar amb les persones que coneixes?
– Quants cops rius cada dia?
– Pots deixar de fer ganyotes?

Arran de la crida del Col·lectiu Crisi? Podem! (www.podem.cat) i la Xarxa pel Decreixement (http://decreixement.net), un grup de persones ens hem trobat per plantejar-nos què podem fer des del nostre dia a dia i en el nostre entorn més proper per crear un espai per a la construcció d’alternatives al sistema capitalista.

Es proposa el dia 17 de setembre, aniversari de la publicació del CRISI, per iniciar la vaga d’usuàries de bancs i muntar punts de trobada arreu del territori, per tal d’informar i compartir alternatives existents i per afavorir el contacte entre persones interessades en alliberar-se del capitalisme en algun aspecte de la seva vida. Tenim ganes de muntar, almenys, un punt de trobada a la comarca, on poder-nos trobar i conèixer, i saber què estem fent unes i altres, col·lectivament o individual, per poder començar a teixir una xarxa que faciliti l’afiançament d’alternatives ja existents i de les que aniran sorgint.

“Que fa molt temps que no compro en supermercats perquè vull saber què menjo i d’on prové; que jo menjo tomàquets de l’hort del meu veí i a canvi li trec a passejar el gos; que m’he fet un hortet al balcó on planto 4 enciams; que organitzo intercanvis de roba amb persones amigues quan fa temps que no em poso el que tinc a l’armari; que faig melmelada amb la fruita passada; que faig una compra gran d’oli a l’any, directament al productor… ” tot això, i molt més, són passos per alliberar-se del capitalisme. T’hi sumes? Doncs fes-ho saber a través de xarxabergueda@yahoo.es