logo b llibertari
llibertari

Cremem la seva ordenança

Text que demà es difondrà a la concentració contra l’ordenança prevista a les 18 h a la plaça de sant Pere de Berga:

El passat 30 de setembre, la plaça de les Fonts de Berga va ser escenari d’una jornada festiva per reivindicar els carrers. Diversos veïns, entitats culturals i artistes, als quals se’ns deneguen de forma sistemàtica els permisos municipals, organitzarem un dia farcit d’activitats infantils, àpats populars, música i poesia.

Dos mesos més tard, diversos col·lectius de la ciutat iniciàvem un seguit de reunions amb les associacions de veïns per parlar sobre la idoneïtat de l’aplicació de “l’Ordenança de convivència ciutadana i Bon Govern” a casa nostra. La resposta al diàleg obert és immediata i taxativa: 22 multes tramitades per l’ajuntament a persones que van ser identificades quan jugaven amb la canalla el 30 de setembre. L’ordenança esmentada és el instrument legal del consistori per recaptar entre 16.000 i 33.000 €, xifra a la que encara manca sumar-hi un altre expedient sancionador a l’Ateneu Columna Terra i Llibertat.

Els concentrats estem farts d’arbitrarietats i paraules buides. Però per sobre de tot estem cansats d’un consistori sordcec que només bada boca per marejar perdius, o bé, expedir sancions cap a qualsevol iniciativa autogestionada que sorgeix al marge de la seva lògica burocràtica. La independència de les administracions i les veus crítiques són elements perillosos en un marc polític tan servil con el nostre. L’ordenança és la censura i la discriminació institucionalitzada del s. XXI contra la que cal alçar la veu, totes les veus. Aquesta és la convicció que ens fa encendre una flama a deshora, perquè quan la misèria crema, la cultura creix.


LA CULTURA
NO ES SANCIONA
EL CARRER ÉS DE TOTHOM
CREMEM LA SEVA ORDENANÇA