logo b llibertari
llibertari

Crònica de l’aniversari de l’Ateneu Columna Terra i Llibertat

L’Ateneu Columna Terra i Llibertat va dur a terme el passat dissabte 12 de novembre la celebració del seu desè aniversari. Aquest ateneu anarquista berguedà va ser fundat per tal de fer difusió de les idees i pràctiques anarquistes i al llarg de deu anys ha portat a terme una activitat continuada i força intensa.

Per tal de recordar aquests deu anys, el propassat dissabte, 12 de novembre, durant tot el dia es va poder veure una exposció de cartells (una tria) al local de l’entitat, situal al carrrer del Balç número 4 baixos esquerra de la ciutat de Berga.

Una altra activitat va ser l’inici de la restauració del mural que hi ha a la façana lateral de l’edifici. Un mural que reprodueix el famós cartell de la Federació Anarquista Ibèrica (FAI), fet durant la guerra, pel company cartellista Carles Fontserè. L’esmentat mural es va dur a terme durant els actes dedicats al Primer de Maig de 2006 organitzats a Berga per l’Ateneu Columna Terra i Llibertat. Els autors del mural van ser el col·lectiu Helios, un grup de companys i amics que han fet moltíssims murals llibertaris i/o de temàtica social arreu del territori. Enguany l’amic Llorenç, del col·lectiu, ha volgut tornar-nos a ajudar i restaurar l’esmentat mural. Els treballs es van començar dissabte i es preveu que s’acabin durant les properes setmanes.

A les cinc de la tarda, al local de l’Ateneu, va ser projectat el film La Justícia del poder, treball que explica el cas de l’assassinat de Pedro Àlvarez en mans d’un policia. Cas explicat abastament, també al nostre Ateneu, pel Juanjo, pare del Pedro.

Després de la projecció es va fer un berenar-sopar a base de creps que va resultar un èxit total. Unes creps boníssimes. Cal felicitar les companyes que van cuinar.

Després del sopar-berenar i com a cloenda dels actes es va fer un concert, a les 20 h (cal provar nous horaris per gaudir de la música). Vam tenir la sort de contar amb un munt d’amics i del seu art: el Charly, el Joan, el Karim, etc. amb el seu Hip-Hop i més tard el Pep punxant van fer gaudir al personal, en una betllada tranquil·la i agradable.

L’activitat d’aquests deu anys lluny de decrèixer pensem que anirà a més i desitgem que els propers deu anys siguin encara més intensos que aquesta dècada que acabem de celebrar.

Una abraçada a totes les companyes i molts ànims per seguir treballant per la llibertat, per la justícia social i contra tota autoritat. Salut i anarquia!