logo b llibertari
llibertari

Crònica de les primeres activitats de la primavera llibertària

La primavera llibertària ha començat amb força a la comarca del Bages. El passat divendres 5 d’Abril, amb una xerrada sobre com ens afecta la repressió que es realitzà al CSO La Tremenda i a la què assistiren i participaren vora una trentena de persones. Hi hagueren com a invitades les companyes de Rereguarda en Moviment i del grup de suport a les represaliades per la vaga general del Clot i de Sants.

Al llarg de la xerrada, membres de Rereguarda en Moviment, realitzaren una breu explicació dels motius del sorgiment i de les campanyes principals de la Plataforma Antirepressiva i discerniren el funcionament de les Brigades Mòbils dels Mossos d’Esquadra. Per la seva banda, les companyes de Sants i el Clot, explicaren els casos i les tàctiques repressives que s’usaren per fer front a la contestació social en el marc d’una vaga general prou combativa com fou la del 29 de Març del 2012.
Posteriorment, hi hagué lloc per a l’intercanvi d’experiències i pràctiques i es generà un interessant debat sobre les mancances dels col·lectius anti-repressius, sobre la necessitat de l’organització també en aquest àmbit i de defugir d’un victimisme que possiblement no ens porta enlloc.

 

pateo2El dissabte 7 d’Abril, es dugué a terme prop de Sallent una caminada amenitzada amb l’Esteve Padullés que recorregué els voltants del runam salí a la qual participaren també vora una trentena de persones. Al llarg de l’excursió, l’Esteve realitzà nombroses parades explicatives i amenes sobre la pateo bonaaberració que suposa la mina explotada durant els últims anys per l’empresa israeliana Iberpotash; sobre la “rara” existència de desenes de plantes marítimes als voltants de la muntanya de sal; sobre els tripijocs polítics i empresarials que s’han realitzat per a legitimar una activitat productiva que malmet la natura i té enormes conseqüències socials; i també, sobre la inutilitat que ha tingut fins ara la lluita merament legal i institucional per a parar les activitats d’una empresa que campa lliurement per la nostra comarca.

 La primavera llibertària, organitzada per l’Assemblea Llibertària del Bages, no ha fet més que començar: aquest cap de setmana continua amb un taller d’autodefensa per dones a la Tremenda, una xerrada-debat sobre els inicis de l’okupació a Manresa i la pintada d’un mural.
Salut i Anarquia!