logo b llibertari
llibertari

Custodiet ipsos custodes: comunicat de l’Ateneu Anarquista la Ruda sobre la vigilància a l’espai

Custodiet ipsos custodes

 

El passat dissabte 6 de juny, a la presentació del llibre «De memória III» d’en Jean-Marc Rouillan que tingué lloc a l’Ateneu Anarquista la Ruda de Manresa, estiguérem vigilades per policies que des de l’edifici de l’Inem, situat just davant, gravaren imatges de les assistents. Desconeixem si també realitzaren escoltes ambientals.

Imaginem que membres d’alguna Brigada d’Informació, immerses en constants hipòtesis conspiratives, aprofitaren la visita d’en Jean-Marc per seguir ampliant informació ostensible a ser usada en cas de necessitat en futurs cops repressius. La xerrada que han escollit no és casual: els sicaris del poder, no volen que es transmeti la memòria de lluita, cercant l’oblit i els silencis de la versió única de la història.

Tot i que l’Ateneu Anarquista la Ruda porti poc temps obert, no ens sorprèn que l’espai ja estigui en el punt de mira.Emmarquem aquesta vigilància dins l’escalada repressiva que sota múltiples formes intenta aturar a les què lluiten. Lluny de voler crear paranoia, fem visible el control policial per tenir-lo present i restar atentes. Que estiguem avesades a seguiments i controls (telefònics, xarxa d’Internet, correus,…), no vol dir que haguem de callar. Que interioritzem i normalitzem les formes menys perceptibles de repressió, no significa que deixem de senyalar-la.

Per altra banda, voldríem recalcar la complicitat del Ministeri de Treball i Seguretat Social amb la policia, tot deixant-li fer ús de les seves instal·lacions, evidenciant la unicitat de l’administració a l’hora de perseguir a la dissidència.

Amb tot, la nostra voluntat és la de continuar lluitant contra les injustícies, contra els responsables de la misèria i l’explotació. Per trencar la repressió, seguirem teixint llaços i complicitats.

«Custodiet ipsos custodes»: vigila als vigilants.