logo b llibertari
llibertari

Davant la repressió, la lluita no s’atura: Boicot al Corte Inglés!

boikot

Nova onada repressiva pel Boicot al Corte Inglés

Avui, dia 28 de Desembre, han detingut a dues companyes del barri de Sants que participen tant de la CNT-AIT de Barcelona com d’Acció Llibertària de Sants.

Les han detingut per participar en la campanya, elaborada per tots dos col·lectius, de Boicot al Corte Inglés. Campanya que es va iniciar el passat 1 de Novembre a Barcelona, i que mica en mica es va escampar per tot l’Estat.

Avui també declaraven 15 persones a la Ciutat de la Justícia per la mateixa campanya. Campanya que va començar en resposta a la repressió als vaguistes del 29 de Març de 2012. Aquell dia, en un context de vaga general, moltes vam sortir al carrer desbordant les convocatòries dels sindicats majoritaris. Un objectiu comú de la ràbia d’aquell dia va ser El Corte Inglés. Empresa símbol del capitalisme més ultradretà i caciquil, referent per les seves pràctiques contra les treballadores i contra l’organització sindical, a més de promoure l’homofòbia i tenir una publicitat sexista. Ara reclamen pels fets d’aquell dia de vaga general 5 anys de presó i 8500€ en concepte de responsabilitat civil a dues persones. Davant d’això no ens humiliarem pel xantatge de la presó i la repressió.

Repressió que avui tornem a viure en les nostres carns. Estem convençudes que aquesta nova onada repressiva és perquè la campanya de Boicot funciona, com s’ha demostrat pels nombrosos piquets a Barcelona i també a diferents poblacions a tot l’Estat.

Exigim al Corte Inglés que renunciïn al cobrament de la responsabilitat civil i al càstig a les vaguistes. Continuarem lluitant, continuarem plantant cara, continuarem amb el Boicot!

Publicat a: Acció Llibertària de Sants

 

A continuació, el comunicat emés per CNT Barcelona relatiu als fets:

[COMUNICAT] Detinguts dos militants de la CNT-AIT de Barcelona com a conseqüència d’una campanya de boicot a El Corte Inglés

Aquest matí han estat detinguts dos companys de la CNT-AIT de Barcelona, els quals també són militants d’Acció Llibertària de Sants, per la seva participació a la campanya de boicot a El Corte Inglés que ambdues organitzacions hem promogut. Aquestes detencions estan emmarcades en un procés més ampli, donat que s’han produït, precisament quan les companyes es disposaven a donar suport a un grup de persones imputades al llarg del cap de setmana, per la mateixa causa.

Aquests fets ens confirmen el què ja sabem: El Corte Inglés no és una empresa qualsevol. Per tothom és coneguda la seva bona relació amb alts comandaments policials i institucionals, la seva política d’empresa anti-sindicats, la seva participació en processos repressius vers manifestants i vaguistes… Dirigida per un falangista, Dimas Gimeno, El Corte Inglés s’ha convertit en la icona del masclisme empresarial, acumulant denúncies per discriminació de gènere i escàndols com la venta de samarretes infantils amb estampats on es llegia “Inteligente como papá, bonita como mamá”. Per tot plegat, no és d’estranyar que aquesta menyspreable empresa utilitzi els contactes amb les cúpules policials i procedeixi a imputar a més de 20 persones al llarg del passat cap de setmana, acusant-les de participar en algunes de les accions de protesta que ha promogut el nostre sindicat o qualsevol dels col·lectius i assemblees que s’han solidaritzat amb aquesta lluita. Els dos companys detinguts aquest matí són els darrers imputats fins ara.

A aquests darrers companys se’ls acusa d’obstrucció a la justícia, desordres públics i extorsió. Precisament els acusa una empresa que, recordem, participa en el procediment penal contra els vaguistes del 29M exigint 5 anys de presó i 8500 euros de responsabilitat civil. Concretament aquest fet és el que va desencadenar la campanya de boicot. Lluny de renunciar al càstig dels vaguistes ara, El Corte Inglés, posa més llenya al foc denunciant a més de 20 persones en aquest context.

Ells tenen clar el seu paper en aquest conflicte. No és una qüestió econòmica, ja que les quantitats que han desencadenat aquesta lluita són quatre duros per a una multinacional com aquesta. No obstant això, saben que s’hi juguen quelcom més. No varen cedir a aquella reivindicació perquè tenen por de perdre el seu status d‘autoritat inqüestionable, d’empresa intocable. Saben el què simbolitzen i acompleixen amb el seu paper.

Des de la CNT-AIT de Barcelona deixem clar, des d’ara mateix, que no tolerarem l’actitud feixista i repressora de El Corte Inglés, de la mà dels Mossos d’Esquadra. Un fet de la mateixa naturalesa que aquest va desencadenar la campanya de boicot que s’ha estès per tot l’Estat. Ara, la campanya de boicot a El Corte Inglés agafarà més embranzida i augmentarà en contundència i nombre d’accions. Que es preparin, si volen guerra la tindran.

Des d’aquest comunicat fem una crida a totes les persones, col·lectius, sindicats i organitzacions solidàries a incrementar el nivell de la lluita vers El Corte Inglés fins que es vegi obligat a cedir en el seu propòsit de detenir i empresonar a les persones que no transigeixen amb les seves miserables polítiques. Com diem en els piquets, El Corte Inglés és més que una empresa: és un símbol. És el símbol de l’explotació, del masclisme y de la repressió. Per això, la lluita contra aquesta empresa és una lluita de totes.

Per la llibertat dels companys detinguts, per la llibertat dels vaguistes represaliats, per la dignitat de tota la classe treballadora, avui més que mai, boicot “El Corte Inglés”.

#BoicotElCorteIngles

#lavagaquevolem