logo b llibertari
llibertari

[Opinió] De la censura a la dimissió de la regidora Sílvia Armengou

El passat 18 de gener, Nació Berguedà publicava una notícia sobre els plans d’ocupació de Berga, i ho feia —només i simplement— a partir d’una conversa amb la regidora de (ehem) recursos humans. Per tant, res estava contrastat i només s’hi reproduïen els comentaris de la regidora.

Entre d’altres perles, la regidora Sílvia Armengou deia que els plans d’ocupació anteriorment es donaven a dit, a partir d’una entrevista amb el regidor, una afirmació (altres vegades es quedava en insinuació) que s’ha repetit els darrers mesos. L’afirmació, evidentment, és falsa. I sent falsa i tant barroera, va aixecar polseguera.

Plans d'ocupació. ERC i Nació Berguedà
Aquí veiem com Nació Berguedà reproduïa la idea, segurament transmesa així des de la regidoria, que en els processos de selecció de personal en els anteriors plans d’ocupació hi havia irregularitats en la tria del personal. Hi veiem, també, com el regidor d’ERC Jordi Pujals afirma igualment que es triava la gent a dit; afirmació matisada —i per tant, avalada en el fons– per la regidora Sílvia Armengou. Si demanem la dimissió de l’una, igualment hauria de dimitir l’altre –i evidentment, demanar perdó públicament—.

Així mateix, la regidora va afirmar que els plans d’ocupació venien dictats per la diputació i que l’Ajuntament no podia intervenir en les bases, cosa absolutament falsa, és clar, i que a més en cas de ser certa la deixaria ben mal parada. Primer, perquè deixaria de tenir sentit el seu paper en aquesta regidoria; i segon, perquè ha necessitat mig any per presentar aquests plans d’ocupació!

Aquí veiem clarament les contradiccions i mentides de la regidora Sílvia Armengou en diferents declaracions al Nació Berguedà.
Aquí veiem clarament les contradiccions i mentides de la regidora Sílvia Armengou en diferents declaracions al Nació Berguedà.

Però retornem a la primera de les mentides que dèiem. La regidora afirmava que els regidors feien una entrevista als candidats i en triaven un a dit, i el primer en contestar a l’article fou, per al·lusions, l’ex-regidor de l’ajuntament Jaume Vegas, emprenyat i amb raó. Hi va haver enrenou, comentaris… i entre bastidors hi va haver moviments, que van acabar amb certs canvis en la notícia del Nació Berguedà: van desaparèixer l’estúpida afirmació de la regidora i el comentari de Vegas. I aquí no ha passat res, tu!

Que els polítics es tirin merda i es tapin les vergonyes entre sí és cosa coneguda, però la gent normal no tenim per què passar per això. No hem de tolerar aquestes censures… I és curiós que pensin que es poden tapar aquestes coses així com així, quan la cosa ja ha estat pública i fins i tot àmpliament comentada! I perquè les mentides de la regidora Sílvia Armengou són ofensives per als anteriors regidors, sí —això ens és una mica indiferent—; però és que a més són insultants per totes les persones que havien passat processos de selecció anteriorment! I això ja és intolerable.

Els errors, mentides i menyspreus de la regidora Sílvia Armengou cap als berguedans són una vergonya i es fa evident la seva incapacitat per ser regidora. Cal posar-hi fi: que dimiteixi. I si no té prou classe per fer-ho, que sigui cessada. Sílvia Armengou mai més, enlloc contra ningú.

M.