logo b llibertari
llibertari

Demà dijous 22 de maig jutgen a Berga unes companyes de la PAHC

Els Mossos denuncien a cinc membres de la PAHC Berguedà

El passat 8 d’abril en el marc de la campanya contra el Banco Popular que estava duent a terme la PAH, varis membres de la PAHC Berguedà van sortir a assenyalar el banc a la ciutat de Berga. L’acció coordinada de la PAH va consistir en empaperar les sucursals que el Banco Popular té arreu. Més d’una cinquantena de sucursals d’arreu de l’Estat van llevar-se empaperades degut a la negativa del banc a donar solucions als afectats per les seves hipoteques. Recordem que el Banco Popular fins a dia d’avui dóna solucions a molt pocs casos, no contempla les condonacions de deute o quitançes, no accedeix a lloguers socials justos i dóna molt poques dacions. Però l’acció va donar els seus fruits i a dia d’avui el banc s’ha compromès a agilitzar els casos que té encallats des de fa mesos. Estem a l’aguait.

A casa nostra l’acció, com totes les de la PAHC, va ser pacífica i va consistir únicament en l’enganxada d’adhesius i del comunicat explicatiu de l’acció a les vidrieres de la sucursal que aquest banc té a la ciutat de Berga. En el transcurs de l’acció una patrulla dels mossos d’esquadra, que va aparèixer a tota velocitat amb un cotxe no logotipat, va identificar als participants en l’acció i va requisar el material emprat. Durant el procés d’identificació fins a tres dotacions policials es van desplaçar als llocs dels fets per identificar als membres de la PAHC que en cap moment van presentar cap tipus de resistència.

Un mes escàs després de l’acció han arribat citacions judicials per falta de deslluïment a cinc integrants de la plataforma. El més sorprenent és que no ha calgut que el Banco Popular presentés denúncia ja que els mossos d’esquadra de Berga ja s’han encarregat de presentar-la d’ofici. El judici tindrà lloc el proper 22 de maig a Berga.

Volem deixar clar que la PAHC Berguedà, malgrat la seva policia i les seves lleis, seguirà lluitant per fer efectiu el dret a l’habitatge. Recordem que si avui en dia la PAH ha reallotjat a més de mil persones i ha aturat mil desnonaments ha sigut perquè en el seu moment vam decidir desobeir les lleis que envien a milers de famílies al carrer amb un deute de per vida. Som conscients de tot el que hem aconseguit mitjançant la solidaritat entre iguals i l’autoorganització, i la nostra tasca és massa important com per afluixar per 5 o 5000 denúncies que ens posin. Volem denunciar la justícia que empara al qui fa fora a la gent de casa seva i condemna a qui lluita contra aquesta situació. La justícia avui en dia poc té a veure amb el que passa dins d’un jutjat i més en les accions destinades a evitar que la gent es quedi sense casa.

Per tot això seguim i seguirem perquè juntes ens sabem imPAHrables.

Ens veiem el dia 22 de maig a les 12 als jutjats de Berga!