logo b llibertari
llibertari

Dissabte 8 de febrer: xerrada sobre el Gamonal a l’Ateneu la Sèquia

gamonalAquest dissabte 8 de febrer a les 20h: Xerrada amb veïnes de l’Assemblea del Gamonal a l’Ateneu Popular la Sèquia de Manresa.

“El passat dia 10 de gener, el barri del Gamonal, a Burgos, va ser protagonista d’una protesta social fora del comú. La construcció d’un bulevard -amb un cost de 13 milions d’euros-, va acabar en quatre nits consecutives d’enfrontaments amb la policia, les unitats de la qual van haver de desplaçar-se des de diverses ciutats per intentar frenar la protesta.

Els enfrontaments, la fustigació als veïns i la repressió, van treure al carrer a milers de persones, amb més de quaranta mobilitzacions solidàries en diverses ciutats de l’estat, càrregues policials i disturbis. D’alguna manera, les reivindicacions dels veïns de Gamonal, que duen temps oposant-se a aquest projecte i que han estat des d’un principi desoïdes per l’administració i silenciades pels mitjans locals, van posar en evidència el malestar social que travessa la societat en un context de crisi social, política i econòmica.

Les protestes de Gamonal, que tenen el seu precedent més proper en la lluita contra el pàrquing del carrer Eladio Perlado, el 2005, han demostrat que les lluites són fruit de l’esforç col·lectiu, la pluralitat i l’horitzontalitat.

Convidem a Manresa a veïns de Gamonal per compartir els processos de lluita veïnals, pensar junts estratègies basades en l’horitzontalitat, l’autonomia i l’autoorganització, i poder així dotar-nos d’eines i experiències per a lluites presents i futures”.

Assemblea Llibertària del Bages