logo b llibertari
llibertari

El company Emili Pardiñas ha mort

Activista del MIL i més darrerament del col·lectiu llibertari La Lluna Negra de Vilanova. A Berga havia vingut diverses vegades, per la marxa del maquis de diversos anys i per alguna xerrada. El comiat se li donarà avui a les 16 h al tanatori de Vilanova. No t’oblidem. Què la terra et sigui lleu company!

Un resum biogràfic fet pel company Txema:

Nascut a Lleida, sociòleg i advocat. Va participar al Maig francès i fou militant del MIL amb el nom de “Pedrals”. Fou el primer dels militants del MIL en fer una valoració i testimoniatge sobre el seu pas p el MIL. El llibre té per titol un comentari de Salvador Puig Antic: Si este año no tocamos la revolución me aventuro con los caballos salvajes. El dedica a la seva companya Hortensia i a la seva filla Ixia i a Jean Marc Rouillan, que estava a la presó.

Va participar al Congrés d’auto dissolució del MIL a Tolosa a l’agost de 1973. El detenen a Barcelona al setembre 1973, desprès de les múltiples detencions de militants del MIL.

El 2004 a la sortida del film Salvador del productor Jaume Roures Llop, va participar a la conferència de premsa i manifest de militants de MIL OLLA i GARI, contra manipulació i desinformació i revisionisme històric sobre el MIL en el film.

Despres va publicar amb el dibuixant Carlos Azagra una història novedosa i en forma de còmics del MIL: “A la Revolución en Gerundio, editat per les Edicions de Ponent.

Com advocat ha defensat les causes perdudes, els moviments socials i els companys empresonats.

Et recordem i no t’oblidarem en les lluites a venir.

Txema

 

Els companys que van compartir militància i més a la Lluna Negra de Vilanova ens informen que:

El proper divendres 28, a les 20h, farem un petit homenatge a l’Emili a la plaça de la Vila de Vilanova, volem que sigui una trobada de les seves amigues i amics i recordar-lo tots plegats en un ambient alegre, el mes proper a la seva forma de viure… Es farà alguna lectura de fragments dels seus llibres i altres del seu gust, una mica de musica, flors, i brindarem amb Voll-Damm…