logo b llibertari
llibertari

El partit polític (PSC) de l’alcalde de Berga, no compleix l’ordenança de civisme

La secció local del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), al qual pertany l’alcalde de Berga, Ramon Camps, no compleix l’Ordenança de Convivència Ciutadana i de Bon Govern; aprovada pel consistori municipal, governat per aquest mateix partit juntament amb ERC, i mitjançant la qual el passat 30 de setembre a la Plaça de les Fonts de Berga es van sancionar 22 persones amb multes que van dels 750 als 1500 euros pel sol fet de portar la cultura al carrer. Sota l’acusació de “ocupació de la via pública sense autorització”, al organitzar una jornada festiva i reivindicativa plena d’activitats infantils, àpats populars, música i poesia. (per veure les noticies anteriors relacionades, clicar aquí).

En concret, el PSC de Berga va penjar durant la setmana anterior cartells de propaganda preelectoral en la gran majoria de portals dels habitatges del barri de Sta. Eulàlia de Berga, anunciant una conferència del mateix alcalde Ramon Camps. Aquest fet transgredeix l’article 51 referent a “pancartes, cartells i qualsevol altra forma de propaganda i publicitat” de dita ordenança cívica, mitjançant la qual es prohibeix col·locar cartells en llocs que no siguin expressament autoritzats o habilitats per l’Ajuntament (fet evident ja que els portals no són cartelleres expresses per aquest fi). A més d’exigir que en el cas de enganxar-los en una ubicació distinta de la citada, i en concret en un bé privat de concurrència amb la via pública (com és el cas) és necessari el permís del titular del bé i d’una autorització de l’Ajuntament. Com és d’esperar cap dels dos permisos han estat sol·licitats pel partit governant. En definitiva, una prova més de l’arbitrarietat d’aplicació de l’ordenança, que pretén callar les veus de tot aquell que no s’emmotlla a la lògica del poder, i de què aquest mateix és el primer en saltar-se les pròpies normes que imposa. Potser se li hauria d’exigir al alcalde Ramon Camps que al seu partit fos sancionat amb una multa de la mateixa quantia que les anteriors per cadascun dels cartells enganxats (al voltant de 25), fet més que improbable que succeeixi…

Cal recordar que continua la recollida de signatures en favor de l’arxivament de les 22 denúncies per l’ocupació del carrer i la derogació de l’ordenança cívica (pots descarregar-te els formularis de signatures aquí, o firmar en els fulls repartits en diversos establiments de Berga i comarca).

portal13

portal3