logo b llibertari
llibertari

El santcristo de l’Ajuntament de Berga

La primera vegada que vaig posar els peus a la sala de plens de l’Ajuntament de Berga em vaig quedar parat: allò semblava una capella d’aquestes de les escoles cristianes. Un crucifix i una imatge de la marededéu presidien els plens municipals! Això no ha estat mai problema? Tothom ho ha vist com el més normal? Berga, capitalíssima carlina encara.

Ara, la CUP ha aconseguit l’alcaldia i van enretirar el crucifix, per motius evidents. CiU en breu va fer un comunicat entonant la cançó de l’enfadós dient «que s’ha fet sense debat ni comunicació prèvia als grups municipals (ni a la ciutat) i per la via dels fets consumats» i que no havia passat «per votació prèvia» al ple. Ara es veu que és motiu de debat o votació enretirar símbols catòlics de les institucions públiques!

Amb tot, el comunicat de CiU mostrava ben poca capacitat per al pensament lògic, ja que demanaven diàleg «en especial en temes com aquest, sobre el qual hi ha diferents sensibilitats entre els ciutadans». A veure, senyors de CiU, si hi ha diferents sensibilitats, per què coi hi havia fins ara un santcrist penjat a la sala de plens de l’ajuntament d’un estat aconfessional? I per què volen votar si s’hi ha de mantenir? No saben ni raonar!

Però seguim: perquè sí, la CUP ha tret un santcrist (i això ja ha despertat malestar entre els nacional-catòlics de CiU), però una marededéu (de Queralt) segueix a la sala de plens. Per què? Un sí i l’altre no? (I no, no pretenguin que la marededéu-de-queralt és un símbol de la ciutat). Aquests són els límits del possible, per la CUP? Doncs, francament, quin poc recorregut…

M, Berga.