logo b llibertari
llibertari

Entrevista completa a Jean-Marc Rouillan

Pengem doncs la versió completa que li vàrem realitzar al company Jean-Marc el febrer de 2013 al barri del xino de Barcelona.

Jean-Marc Rouillan va ser anarquista al maig del 68 i més tard es va convertir en guerriller fundador del Movimiento Ibérico de Liberación (MIL), Grupos de Acción Revolucionaria Internacionalista (GARI) i Action Directe. Tolosa va ser la seva escola, ja que en aquell temps era la capital de la segona Espanya, la dels rojos. Durant el maig del 68, es va comprometre amb el moviment revolucionari i va tenir l’oportunitat de
conèixer persones que havien fet la revolució a Espanya. Company de Puig Antich i Oriol Solé Sugranyes, entre d’altres, va lluitar contra la dictadura franquista. Amb ells va dur a terme nombroses expropiacions bancàries, que servirien per finançar publicacions d’escrits crítics i mantenir diverses vagues. És a punt de publicar la tercera part de les seves vivències (Virus). En aquests moments es troba en llibertat condicional després d’haver passat l’últim quart de segle a la presó, deu dels quals en règim d’aïllament.

Entrevista i audiovisuals: Víctor Ricou.