logo b llibertari
llibertari

Firmes i manifest contra l’Ordenança i les multes

Aquest migdia a les dotze s’han presentat 1.060 signatures a l’Ajuntament de Berga demanant la derogació de l’Ordenança de Civisme, la retirada de les 22 multes del 30 de setembre i la de l’Ateneu Columna Terra i Llibertat de dies abans. Igualment, s’exigeix que l’Ajuntament no discrimini les entitats culturals autogestionàries i sense ànim de lucre.

Aquest mateix matí els afectats per les multes del dia 30 de setembre han fet públic un manifest recolzat per diverses associacions de la ciutat com són el Centre d’Estudis Josep Ester Borràs, l’ Ateneu Llibertari del Berguedà, el Casal Panxo, la Plataforma per a la Convivència al Berguedà i l’Ateneu Columna Terra i Llibertat i La Berguedana de Jazz.

El manifest és el següent:

El carrer és de totes
Ja fa uns mesos, les persones multades per la Ordenança de civisme arrel de la realització d’un acte cultural a la Plaça de les Fonts de Berga el passat 30 de Setembre, així com altres persones solidàries, venim protestant i fent denúncia pública respecte l’abús d’autoritat i arbitrarietat que representen les multes en qüestió i l’Ordenança en sí. La resposta a aquests esdeveniments per part del consistori local ha estat la reafirmació en la seva actitud enrocada. Davant d’aquesta situació no ens queda més remei que reafirmar-nos també en la nostra actitud. No estem disposats a pagar unes multes tan fora de lloc. Els 750 euros exigits representen un sou de cadascuna de les 22 persones afectades, el salari mensual que tan ens costa i tan temps ens treu, per tant, és a tota vista una agressió directa a la nostra existència i dignitat. Els que volen menystenir aquesta circumstància és que estan molt acomodats en la seva vida parasitària i no mereixen més que el nostre despit, l’alcalde Camps el primer. Sobre la proposta de convalidar les multes per “treballs a la comunitat” ens sembla d’un cinisme extrem, fet i fet, estem treballant per millorar la societat; ho fèiem aquell dia, reivindicant el carrer com a espai de convivència i de cultura, a l’abast de totes les persones i en igualtat de condicions i oportunitats, i ho fem cada dia des de la nostra individualitat lliure i rebel, i des de el nostre treball col·lectiu. Treballs per a la comunitat? Ara i sempre, perquè volem, perquè ens dol la misèria, perquè ens sentim solidàries amb les persones menys privilegiades, perquè ens emprenya aquest sistema competitiu, perquè no suportem l’alienació mental i intel·lectual dels nostres dies, tan patrocinada pels poders fàctics i mediàtics, pels interessos comercials. Volem apagar el televisor i sortir al carrer, i barrejar vides, cases, generacions, famílies i cultures i dialogar en un espai neutre i col·lectiu com és el carrer de com construir comunitat. Si el civisme és la nostra negació, seguirem incíviques, sempre.

En aquest estat de les coses, visca la desobediència!
No pagarem.
I seguirem sortint al carrer

Assemblea d’afectades per les multes del 30 de Setembre

Donen suport les següents entitats: Centre d’Estudis Josep Ester Borràs, Ateneu Llibertari del Berguedà, Casal Panxo, Plataforma per a la Convivència al Berguedà, Ateneu Columna Terra i Llibertat i La Berguedana de Jazz.