logo b llibertari
llibertari

Ja hi ha data per a l’estrena de la segona part de “El complot dels vermells”

[youtube]Hw–_XDdlWE[/youtube]

Article aparegut avui a Cahiers du cinema bergadien

Un any després del gran èxit de El complot dels vermells, el cinema d’art i assaig comarcal i internacional torna a estar d’enhorabona. El Berguedà Llibertari (web capdavander en periodisme d’investigació sociopolític, cultural i darrerament també en xafarderies i misèries) ha pogut saber que l’excèntric, prolífic, estimat i odiat Vincenzo Brandemburgo està acabant de muntar la segona part de la que alguns ja afirmen que promet ser una trilogia de culte que va ser iniciada el 2007. La cinta ha estat rodada en blanc i negre i seguint el ja famós estil antidogma brandemburguès.

Amb aquesta nova pel·lícula el primer trailer de la qual ha estat avui presentat en exclusiva mundial per l’esmentat web llibertari berguedà, el cineasta ha sortit al pas als rumors de determinada premsa que afirmaven que estava tancat a una granja de desintoxicació, que estava embolicat amb Carla Bruni o fins i tot que podria haver anar com gihadista a l’Afganistan.

Ignorant les amenaces d’uns i altres, l’autor s’ha envoltat aquest cop no només dels seus ja clàssics “xic@s brandemburgo” que apareixien a la primera part de la saga, sinó que a més ha comptat amb nous fitxatges estel·lars, no exempts de polèmica. Sembla ser que alguna d’aquestes incorporacions ha portat molts problemes a la producció, com és el cas de l’amargat de baix que per la recent enemistat amb el “divo” suec de d’alt i la negativa d’ambdos a compartir escenes, ha fet que moltes seqüències s’haguessin de rodar dos cops, per separat, amb un encariment i unes complicacions tècniques que no han fet enrere en cap moment al ja mite Vincezo que ha insistit a tenir als dos actors. També ha comptat amb el “noi de la dutxa” que malgrat la seva coneguda malaltia terminal ha accedit a fer un dels papers principals del film. Tanmateix, i sense cap mena de dubte la incorporació més esperada ha estat la de JJ, l’actor sallentí, que malgrat haver triomfat a hollywood, no ha oblidat els seus orígens i participa també d’aquest nou treball de Brandemburgo. L’estrena es prevista pel 7 de març a l’Ateneu Llibertari del Berguedà, l’ateneu de d’alt, i es desconeix, malgrat els rumors, si l’autor hi serà present.