logo b llibertari
llibertari

La CGT davant les votacions de la proposta de conveni a la Creu Roja

Davant del NO a la proposta de conveni d’empresa a Creu Roja, la secció sindical de CGT a l’empresa manifestem que:

Actualment a les treballadores i treballadors de Creu Roja se’ns apliquen dos convenis de sector (Acció Social i Sanitat Privada) depenent d’on treballem. Aquesta disparitat de marcs legals, que dóna com a resultat diferències de drets i salaris, es volia corregir amb la creació d’un conveni d’empresa.

Ja en l’anterior comunicat senyalàvem que la proposta de conveni sotmesa a votació no presentava millores significatives quant a drets i salaris.  La proposta representava pèrdua de poder adquisitiu, ja que contemplava un augment tan sols del 0,8% el 2017 i del 0,8% el 2018, és a dir molt sota de l’IPC. De la mateixa manera significava la consolidació d’una doble escala salarial (és a dir diferent sou per realitzar la mateixa feina) i que afectaria lògicament també a les noves incorporacions que patirien un greuge salarial. També incloïa complements però no especificava la seva aplicació i generava dubtes quant a l’aplicació de les noves categories professionals. Respecte a dies de vacances i assumptes propis incorporava algunes tímides millores que afectaven sobretot a les treballadores i treballadors que a dia d’avui es regeixen pel Conveni d’Acció Social. Finalment una de les poques millores objectives per a tothom era el pagament del 100% des del primer dia per IT.

Després de dos ajornaments la proposta es va sotmetre a votació i, com és conegut, el NO es va imposar a les urnes.

Por un Convenio Justo

Volem denunciar en primer lloc la falta de transparència en tot el procés, falta d’informació del contingut del conveni i del mateix procés de votació. En aquest sentit algunes assemblees han manifestat el total desconeixement de què es votava així com del mateix procediment de votació.

Considerem que el NO al conveni posa en dubte la capacitat negociadora de l’actual equip negociador, ja que la proposta presentada a les treballadores i treballadors no ha estat ratificada.

Però sobretot denunciem la voluntat de l’empresa de voler aplicar el Conveni d’Acció Social a tota la plantilla. L’empresa pretén actuar unilateralment imposant una proposta encara pitjor de la rebutjada pel conjunt de treballadores i treballadors. A tall d’exemple el conveni que se’ns vol imposar inclou una proposta de pujada salarial del 0,4% el 2017 i d’un 0,8% el 2018, és a dir un retrocés encara més vergonyós que el proposat i rebutjat per la plantilla. Davant d’aquest fet entenem que cal estar atentes i atents als següents moviments, plantar cara i preparar-nos per respondre.

Emplacem a la resta de la plantilla a participar activament en la defensa dels nostres drets, a organitzar-nos conjuntament i lluitar.

Perquè la lluita és l’únic camí.

cgt creu roja barcelona (2)

cgtcreurojabarcelona@gmail.com

Twitter: @cgtcreurojbarna