logo b llibertari
llibertari

La fiscalia demana entre 48 i 53 anys pels majors d’edat acusats del crim de la Patum

La fiscalia demana entre 48 i 53 anys de presó per a cadascun dels nou joves majors d’edat acusats del crim de Josep Maria Isanta durant les festes de la Patum de Berga, el 2005. El fiscal els considera coautors d’un delicte d’homicidi i els imputa també temptativa d’homicidi, a més de lesions, amenaces, desordres públics i maltractaments. La família Isanta demana una pena més alta perquè considera que va ser un assassinat i no pas un homicidi.

La fiscalia demana 53 anys de presó per a cadascun d’ells excepte per a un, a qui en demana 48 anys i mig perquè sosté que no va participar en un dels delictes de lesions i maltractaments. El ministeri públic té en compte que els acusats van ferir onze persones. Tots ells romanen a la presó de manera preventiva fins que es dicti sentència.

Els sis menors d’edat que també van estar involucrats en el crim, ja han estat jutjats. L’Audiència de Barcelona els va condemnar a penes d’entre tres i set anys d’internament, també per un delicte d’homicidi. Tots van ser considerats coautors del crim.

Font: Vilaweb