logo b llibertari
llibertari

La manifestació a Manresa acaba amb empastifada de pintura a la seu de CiU

La Directa

A Manresa, la manifestació anticapitalista convocada a les 11 del matí va aglutinar prop de 800 persones en una manifestació que va tallar el centre de la ciutat durant unes hores. La manifestació va passar per la carretera de Vic fins arribar al carrer Nou i va trencar fins a Alfons xxii. La manifestació va acabar amb la lectura d’un manifest davant la seu de Convergència i Unió, que va quedar empastifada de pintura. Durant el transcurs de la marxa, alguns comerços que restaven oberts van tancar les portes; també es van fer diverses pintades i encartellades a seus bancàries, ETT i algunes botigues que encara eren obertes.

Cap a les 7:30 del matí, el piquet convocat pel bloc anticapitalista va tallar, durant més d’una hora, l’eix del Llobregat a l’alçada de Manresa Viladordis en direcció a Berga. El piquet va recórrer els carrers de la ciutat fins al centre i va finalitzar a la Benplantada. Hi van participar un centenar de persones. Després del piquet, la policia va efectuar identificacions arbitràries al centre de la ciutat.

Per altra banda, als polígons industrials, la vaga va tenir un seguiment massiu. Fonts sindicals ho xifren en un 87-90%. Els serveis de neteja van estar aturats tota la nit i els transports urbans van funcionar en serveis mínims. La presència policial va ser forta, tant als polígons com al centre de la ciutat.