logo b llibertari
llibertari

La mort d’en Mustapha, un cas més d’impunitat policial

El Jutjat d’Instrucció número 5 de Manresa va decretar dimecres 5 de Setembre l’arxivament del cas de la mort de Mustapha el Marrachi que ocurrí sota custòdia policial.

La família de Mustapha ja ha dit que posarà un recurs judicial a l’Audiència Provincial.

Els fets es remunten al 31 d’agost de l’any passat, quan Mustapha es trobava al carrer Escodines de Manresa i efectius del cos policial autonòmic es van aturar al seu costat amb l’objectiu d’identificar-lo. Mustapha, que no tenia els papers en regla, va sortir corrent per evitar ser detingut i deportat. Finalment, va ser detingut sense oposar resistència. La versió policial dels fets segueix dient que Mustapha va ser portat directament a l’Hosptial de Sant Joan de Déu de Manresa perquè li curessin unes petites ferides que, suposadament, hauria patit durant la fugida o la reducció. Un cop a l’hospital, va ser traslladat al mòdul penitenciari del centre per ser atès pel personal santiari. Durant el període de temps que Mustapha va romandre en aquest mòdul penitenciari esperant ser atès, va estar sempre vigilat per la policia. A les vuit del vespre, una doctora va trobar el jove al box penitenciari en parada cardiorespiratòria. La versió policial assegura que ell mateix es va intentar treure la vida però la familía i l’entorn proper de la víctima qüestionen aquesta versió: “Com pot ser que una persona detinguda, emmanillada i sota custòdia policial dins d’un hospital es pugui intentar suïcidar sense que ningú no ho vegi i hi intervingui?”, es preguntava el grup de suport en un comunicat.
El 23 de Setembre del 2011 mig miler de persones es manifestaren pel centre de la capital del Bages “exigint veritat i justicia” sobre el cas de Mustapha El Marrakchi. El passat 14 de Gener hi hagué una nova manifestació a Manresa arran de la mort en mans dels Mossos d’en Sergio, en la què hi participaren 200 persones.