logo b llibertari
llibertari

L’Ajuntament de Sant Celoni porta un llibertari als tribunals per l’acte del cementiri del 5 de gener de 2007

Comissió del 5 de gener-MHM 7-I-2007
Els tripartits pseudo-esquerrans que governen l’Ajuntament de Sant Castaño han posat la cirereta a la seva obra de esmicolació del record de la guerrilla anti-franquista.

Els fets
Un grup d’unes 25 persones vingudes de les comarques del nord i del sud del Baix Montseny amb veïns de Sant Celoni inclosos, varen participar en un acte que consistia en ofrenes florals, i recitació poètica, mentre un noi posava a la paret del tanatori el lema que per dues vegades ja ha estat esborrat per aquest govern municipal: CAPITAL BANDOLER, ESTAT TERRORISTA: MAI ES RENDIRÀ LA RESISTÈNCIA ANARQUISTA. Pensem que al Quico i als seus germans i companys caiguts o empresonats els hauria agradat. Pel que sembla el lema no molesta només als feixistes, sinó també als seus protectors, els pseudodemòcrates de dretes i d’esquerres. En acabar, la meitat de la gent va marxar i un familiar dels que acompanyaven un difunt per a fer li la vetlla va començar a remugar coses al noi que feia el graffiti i va marxar per a trucar els _ossos d’esquadra. El noi que feia el graffiti no duia el permís però era convençut que algú el tenia i que l’acte s’havia autoritzat, juntament amb els del dia 7. Les seves dades van passar per les mans dels policies dels tres cotxes patrulla que s’hi van concentrar per evitar un enfrontament, ja que algun d’aquests provocadors volia desfogar el dolor per la mort del familiar colpejant als que havien fet l’homenatge al Quico. Dels policies van passar als polítics i d’aquests al jutge. Ara, en Joan Martínez Vilella es troba denunciat per una falta de danys, i la família es planteja el trasllat de les restes del guerriller.

Història d’un polze entre un batlle i el moviment llibertari
Ja l’any ’95 l’homenatge convocat per l’Assemblea Llibertària va patir la tisora del Castaño denegant la botifarrada. Des de l’any ’98 l’organització és assumida per la Marxa Homenatge als Maquis (MHM), on es coordinen els esforços de diversos nuclis llibertaris de set comarques del principat per a alliberar als guerrillers de la seva condemna a l’oblit que pateixen especialment des de que a la Transició patiren la traïció dels que passaven de la clandestinitat al pacte de silenci amb els fraguistes i altres feixistes barnitzats de demòcrates, com el repugnant Rodolfo Martin Villa.

Afeblit per les seves arbitrarietats el partit pseudosocialista de Caspaño es va veure obligat a governar en coalició i aquesta coalició va decidir-se l’any 2000 per dedicar varis actes a la memòria del guerriller. Per a alguns era un deute que tenia el consistori amb el que fou enemic públic número 1 de la dictadura. Per a l’alcalde era una forma de passar pàgina, ja que no va contestar primer i després va denegar per el dret de la MHM, a afegir-se als actes amb la realització d’un mural a prop de l’estació o al cementiri, sense cap motivació convincent… Primer els enterren a l’oblit i després volen penjar-se la medalla de recuperar-lo en exclusiva, marginant la família i els membres dels col·lectius als quals pertanyien Aquest alcalde va conèixer el lema al costat de la tomba del Quico i des de l’any 2000 en persona s’hi ha oposat. Els anys següents s’ha continuat denegant, fins que ja l’any 2005 es va realitzar sense permís un mural tricolor (roig, negre i blanc) a la paret del tanatori, que és la que hi ha al costat mateix de la tomba del Quico. En Caspaño la va fer esborrar igual que la del 2006.

Coordinació
Aquest any la comissió del 5 de gener amb el suport de la MHM ha delegat en un enllaç la coordinació amb les entitats de la vila que també feien els seus propis actes a la memòria del guerriller. Sembla confirmat que aquest noi ha deixat les activitats associatives penjades sense avisar i que es troba ingressat.

Per tant l’acte del cementiri d’aquest any no s’havia coordinat amb cap associació de Sant Celoni.

Ara el que volem coordinar amb la gent de tots els Països Catalans i de l’exili, és la Solidaritat Antifeixista Internacional per a fer aquesta primavera una “Castanyada informativa” na campanya per aconseguir,- quant arribin les municipals del juny-, defenestrar per sempre aquest tirà del govern de la capital del Baix Montseny, orientant el vot de la gent d’esquerres i dels abstencionistes contra el PSC I ELS SEUS COMPARSES d’Iniciativa per Cocacola-Bords i de Esquerra Rastrera de Carod arribant, si és necessari a crear una candidatura com van fer els veïns del Besos per a defenestrar al Messegué, alcalde de Sant Adrià.