logo b llibertari
llibertari

L’estat tanca a la presó a un altre amic i company anarquista

Llibertat preses anarquistes

El passat dimarts 8 de març va ingressar a la presó de Lledoners a Manresa un company anarquista per complir la pena imposada de 2 anys i mig pel delicte d’atemptat a l’autoritat. Els fets es remunten al febrer de 2013 quan un enfrontament a la parada de metro de Cuatro Caminos (Madrid) entre un grup de persones antiautoritaries i la policia nacional es salda amb 18 detingudes. A quatre d’elles se’ls hi imputa un delicte d’atemptat a l’autoritat i les peticions són de quatre anys de presó per a tres d’ells i de 6 anys per a la quarta persona.

El judici se celebra el febrer de 2015 i la sentència decreta finalment 2 anys per a tres d’elles, a més del pagament per responsabilitat civil de 6000€, 1500€ y 500€ a cada una d’aquestes tres persones amb la condició d’entrada a la presó en el cas de no pagar aquestes quantitats. Per a la quarta persona, la sentència del jutge va ser més dura i va decretar dos anys i sis mesos i una multa de 12000€ de responsabilitat civil. Finalment, i després d’un any d’espera després de la celebració del judici, el jutge ha ordenat l’entrada a la presó.

Aprofitem per posar de manifest el nostre més absolut menyspreu a l’Estat i als seus mecanismes repressius i enviem una càlida abraçada a les companyes preses.

Abajo los muros de las prisiones
Sense justícia no hi ha Pau