logo b llibertari
llibertari

Lucio “l’anarquista irreductible” a Manresa

El Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya en col·laboració amb les Federacions Locals de Tarragona, Manresa i Barcelona, Intercomarcal de Girona i Comarcal Garraf-Alt Penedès, ha organitzat un seguit de Xerrades-Col·loqui a càrrec de l’històric militant anarquista Lucio Urtubia.

Els actes tindran lloc a:

- Tarragona, dimarts 20 de maig, 19.30 h. Sala d’actes Cooperativa Obrera, c/Fortuny 23.
- Manresa, dimecres 21 de maig, 19.30 h. Sala d’actes local CGT, Circumval·lació 77, 2n.
- Barcelona, dijous 22 de maig, 18.30 h., Sala Costa i Font, local CGT, Via Laietana 18, 9è.
-
Girona, divendres 23 de maig, 20 h., local CGT, Av. Sant Narcís 28, entr. 2a.
- Vilanova i la Geltrú, dissabte 24 de maig, 18.30 h., Local Endimari, Rambla Castell 31.

D’anarquistes n’hi ha hagut i n’hi continua havent amb una vida intensa d’activisme i lluita. Però que hagin discutit estratègies amb gent com André Breton, Albert Camus o el Ché Guevara, o que hagin ajudat a lluitadors com el maquis Quico Sabaté o el líder dels Panteres Negres Eldridge Cleaver n’hi ha pocs. Que unit a tot l’anterior, hagin aconseguit posar contra les cordes al banc més poderós del planeta per mitjà de la falsificació massiva de traveller checks, i sense faltar un sol dia al seu treball d’obrer de la construcció, només n’hi ha un: Lucio Urtubia. El Documental “Lucio: Anarquista, Atracador, Falsificador, pero sobre todo… albañil” ho explica molt bé.

Més informació:

âž”http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article1844 Web de la CGT de Catalunya, d’on hem tret la informació i on podeu trobar un molt ampli recull d’informació sobre el Lucio, el seu documental i tot el que l’envolta.

âž” www.lucio.com.es Pàgina oficial del Documental Lucio: anarquista, atracador, falsificador, pero sobre todo… Albañil. Amb la fitxa tècnica, fotogrames, tràilers…

âž” www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article21593 Entrevista a Lucio en Rojo y Negro Digital

âž” audio.urcm.net/spip.php?article2010 Entrevista a Lucio a Ràdio Klara

âž” www.alasbarricadas.org/noticias/?q=node/6661 Entrevista a Lucio en alasbarricadas.org

âž” www.nodo50.org/fau/revista/lucha_50_aniv/47.htm Estafar un banco, ¡Qué placer! De la revista de la FAU (Federació Anarquista Uruguaiana).

➔www.humorenlared.com/web_zaharra/ocio/literatura/junio_01.htm Lucio Urtubia El anarquista irreductible. El llibre comentat a Humor en la Red