logo b llibertari
llibertari

Manifest de la Obra Social de la PAHC Berguedà després del tall d’aigua de l’Ajuntament de Puig-reig a una família

pahcLa PAHC Berguedà, després de reunir-nos en assemblea arran del tall d’aigua a l’Obra Social, volem comunicar el següent:

Hem constatat que s’han traspassat diverses línies vermelles, sent el tall d’aigua la més greu. Recordem que a la casa recuperada de Puig-reig hi viuen dues families conformades per 7 persones, tres de les quals són menors, de 4, 10 i 15 anys. S’ha vulnerat, doncs, un dret bàsic univesal pel qual les institucions públiques tenen la obligació de vetllar.

De la mateixa manera trobem extremadament greu la negativa de l’ajuntament a empadronar a les famílies que viuen a l’Obra Social, contradient així la legislació vigent.

Igualment, volem denunciar la circular difamatòria que circula per Puig-reig davant la indiferència del consistori. Circular totalment desmentida per l’informe socioeconòmic elaborat per l’assistenta social de l’ajuntament.

Des de la PAHC Berguedà hem demanat negociar amb l’ajuntament en tot moment i els seguim instant a trobar una solució a la problemàtica. Recordem que la recuperació de l’inmoble ha sigut consequència de la falta de voluntat del consistori per trobar solucions a un cas del qual serveis socials feia més d’un any que en tenien coneixement.

Des de diferents mitjans de comunicació i a través de contactes informals ens hem assabentat, que ara, l’alcalde asumiria les propostes inicials de la PAHC. És a dir:

1. Negociació amb les entitats bancàries per aconseguir la cessió d’habitatges buits per posar-los en règim de lloguer social a disposició de les famílies necesitades del municipi.

2. Que les famílies que viuen a l’Obra social siguin reallotjades en aquests habitatges.

3. Que mentre això no passa les famílies segueixin habitant l’immoble de Cal Cases 79.

4. Que fins que les famílies no tinguin ingressos l’ajuntament o serveis socials es facin càrrec de les despeses dels nous habitatges.

5. Que un cop tinguin ingressos el preu del lloguer amb subministres inclosos no excedeixi el 30% d’aquets (és a dir, un lloguer social).

Tal com es va dir des del primer moment la PAHC es compromet a donar per finalitzada l’Obra Social de Cal Cases quan s’hagin cobert les necessitats habitacionals de les famílies. Així doncs, si l’alcalde materialitza el que ha dit als mitjans de comunicació, les famílies es traslladarien als nous habitatges. No obstant això cal que el nous habitatges reuneixin les condicions adequades a les famílies, els contractes siguin d’un mínim de tres anys i l’ajuntament empadroni a les famílies a Cal Cases mentre no hi hagin altres habitatges.

Donada la situació d’extrema vulnerabilitat en que s’ha deixat a les famílies de l’Obra Social, exigim que es restableixi de manera immediata el subministrament d’aigua. Només llavors iniciarem les negociacions amb el consistori. En cas contrari, haurem d’emprendre altres accions. Un cop fet aquest pas entenem que no hi hauria d’haver cap problema per arribar a una entesa si les propostes esmentades són reals.

PAHC Berguedà

Dimarts 20 de gener de 2015