logo b llibertari
llibertari

Posició de l’Ateneu Columna Terra i Llibertat respecte les eleccions municipals

El 22 de maig: apostem per l’abstenció activa

Ateneu Columna Terra i Llibertat (Berga)

Tots els polítics són iguals. Els mateixos gossos amb diferents collars. No hi ha un pam de net. Lladres. Corruptes. Només ajuden «els seus». Estem fartes d’engreixar porcs. Ja s’han col·locat. Mentiders. Només et volen pel teu vot. Tot promeses. «Vagus». Ineptes, etc.

Totes aquestes expressions populars respecte la política i els polítics no són fruit de l’atzar ni del caprici de la gent. Són el resultat de la tossuda i reiterada realitat. De l’experiència. I, per desgràcia per als creients de la democràcia delegativa, és perfectament aplicable a totes les candidatures que es presenten a Berga.

És per tot això que des de l’Ateneu Columna Terra i Llibertat davant les eleccions del 22 de maig apostem per l’abstenció. Som una entitat social i cultural activa de Berga. Difonem idees i pràctiques antiautoritàries. Una entitat activa que aposta per l’abstenció? Sí, critiquem la política institucional i apostem per poder participar directament en tot allò que ens afecta com a persones. Abstenció no és passivitat ni conformisme ni aprovació. L’Ajuntament de Berga i la resta d’institucions són, per definició, la negació d’aquesta possibilitat. Per tant, apostem per l’abstenció i per la lluita diària i constant per tal que ningú decideixi per nosaltres sobre les coses que ens afecten. Si a tot l’anterior, afegim que CiU, CUP, PP, PSC, ERC a Berga ja han demostrat que són ben pocs els matisos que els diferencien, que a ICV i SI ja els coneixem d’altres àmbits i que la PxC és un grup obertament xenòfob; el resultat és que volem manifestar obertament i públicament la nostra aposta per l’abstenció activa. Una aposta pel decidir cada dia de tot el que ens afecta i no només un cop cada 4 anys, com si ens fessin un favor. No siguis còmplice de la merderada de la política municipal: no votis!