logo b llibertari
llibertari

[Manresa] 3/9: SHE’S BEAUTIFUL WHEN SHE’S ANGRY

Aquest dijous 3 de setembre a les 19h, una nova projecció a La Regadora:

“She’s beautiful when she’s angry” explica el moviment feminista als EUA entre el 1966 i el 1971. És narrat per les mateixes dones que militaven i mostra com s’organitzaven per a reclamar els seus drets. Formaven espais només per a dones on podien parlar de les seves experiències amb altres dones. Gràcies a això va sorgir el lema “Allò personal és polític”, ja que el que havien considerat una vergonya personal era una realitat que travessaven totes les dones.

Van aconseguir que es qüestionessin la sexualitat i la reproducció establertes. També van ajudar a moltes dones, per exemple amb l’agrupació Jane, que facilitava que qualsevol dona tingués accés a una salut reproductiva.

Dins el mateix moviment van sorgir diferències entre elles quan van aparèixer les lesbianes qüestionant l’heterosexualitat obligatòria.

Aquest documental demostra la importància d’estar unides, que és vital organitzar-se, debatre i qüestionar sempre per a poder aconseguir l’alliberament de les dones de l’opressió patriarcal.