logo b llibertari
llibertari

Nou llibre de Joan Busquets: Atado y bien atado

atadoEl company i amic Joan Busquets Verges acaba d’editar el seu segon llibre. El primer, el relat de la seva vida a la guerrilla i les presons ha estat editat en diferents llengües i versions. Aquí el va editar en català el Centre d’Estudis Josep Ester Borràs de Berga com El Senzill. Guerrilla i presó d’un maqui.

Fa unes setmanes que acaba de sortir de l’impremta el seu segon llibre Atado y bien atado. Associación de Presos Políticos del franquismo en Francia. Fet amb la col·laboració de J Cara Rincón i prologat pel l’amic Txema Bofill que malauradament va deixar-nos a finals de l’any passat.

El llibre tracta, d’una banda, del procés de recuperació de la memòria històrica en aquest país, i de la feina que en aquest sentit ha fet el mateix Joan. Posa per tant de relleu el pacte de silenci en relació al genocidi espanyol que van pactar els franquistes renovats amb socialistes i comunistes durant la mal anomenada transició, i tot el que se n’ha derivat. D’altra banda, exposa la tasca que van desenvolupar ell, Manuel Llatser i altres companys des de l’Associació de Presos Polítics del franquisme a França, una tasca gens fàcil i ben poc agraïda i que va comptar amb ben poca ajuda i solidaritat.

Un llibre interessant fet per un company que al llarg de la vida fent la guerrilla o fent memòria no ha parat de lluitar per la justícia social.