logo b llibertari
llibertari

Nova agressió policial a Manresa: aquest cop, per part de la Policia Local

moha

El passat dilluns 24 de febrer, vora les 16h i mitja de la tarda, en Mohammed deixà la furgoneta al costat de casa seva, prop de les Piscines Municipals de Manresa. Mentre esperava les claus del garatge que li havia de portar el seu germà, aparegueren dos agents de la Policia Local. Preguntaren sobre si era el propietari del cotxe que hi havia aparcat, per què si aquest era el cas, li haurien de posar una multa. En Mohammed respongué que si que era el propietari i que no entenia per què li posaven una multa si només havia parat un moment per a descarregar el vehicle, i que a més a més estava estacionat just davant del seu garatge, amb la qual cosa no molestava a ningú. Al sentir que era el propietari del garatge, la Policia local demanà al Mohammed que l’obrís i una vegada tornà el seu germà, l’obriren tal i com exigí la policia. Fou en el moment que el policia els hi demanà que el mantinguessin obert, que en Mohammed els hi exigí una ordre judicial i en veure que òbviament no en tenien, tancà el garatge. Fou en aquell moment que els Policies Locals demanaren reforços. El germà d’en Mohammed, per la seva banda, havia quedat just a aquella hora per a vendre un cotxe i arribava tard, de manera que marxà tranquil·lament. Però arribaren els reforços de la Policia Local i seguint les ordres dels seus companys, 4 o 5 policies s’abalançaran violentament sobre el germà d’en Mohammed i el començaren a colpejar, a trepitjar i el posaren a dintre el cotxe amb l’objectiu de detenir-lo. Mentrestant, un altre agent aparegué amb la moto i colpejà amb el manillar en Mohammed. L’agafaren violentament exigint-li les claus del garatge i davant la negativa d’en Mohammed, li donaren un cop amb la porra i l’estamparen contra la paret; li agafaren el cap i li donaren un cop tan fort que es desmaià per moments. Al obrir els ulls de nou, notà com 3 o 4 policies l’estaven xafant i li agafaren violentament les claus del garatge. A més a més els hi estigué demanant que anessin encompte per què tenia mal a l’espatlla. I enlloc d’això li donaren múltiples cops, el seguien insultant i trepitjant. Finalment obriren del tot el garatge i no trobaren res que els hi pogués interessar. Portaren en Mohammed a l’Hospital i posteriorment se l’endugueren a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra, on romangué fins el dimecres. En arribar a Comissaria sol·licità el seu advocat, però els policies no el trucaren fins a l’endemà i no arribà fins a les 18h. de la tarda de dimarts.

Amb tot, en Mohammed està acusat encara no sap ben be de què i el seu germà d’intentar agredir els
policies amb un pal; un pal que manté recta un arbre de davant de casa seva i que és impossible de desenterrar amb la força de les mans. Per la seva banda en Mohammed també ha presentat una denúncia que de moment sembla que tira endavant. Per sort, en aquesta ocasió hi ha hagut diversos testimonis que poden explicar com va anar tot.

Després de la detenció, en Mohammed diu que l’han parat dos o tres vegades més sense cap motiu. I que al barri és molt comú que parin a la gent per què si. Afirma que li ha entrat un estat de tensió, que pel simple fet d’anar amb el cotxe, ja sent que està fent alguna cosa malament. I que per això gairebé ja no es mou per altres zones de Manresa.

Un nou cas de prepotència policial en una ciutat infestada d’abusos de poder quotidians, sobretot contra els sectors més empobrits i estigmatitzats.