logo b llibertari
llibertari

Nova okupació a Manresa

El passat divendres 14 de Maig s’okupà una nova casa a Manresa, concretament al carrer Escodines. Pretén convertir-se en una vivenda, amb la possiblitat de realitzar-hi a mig termini activitats diverses.

Les octavetes que s’han repartit per a donar a conèixer la nova okupació als veïns i veïnes:

La pols i el silenci van corroint els ciments a milers de pisos buits a Catalunya, mentre moltes cases es veuen plenes d’homes i dones que no poden tenir habitatge pels alts preus no només de la compra sinó del lloguer dels llocs. És tan descarada la realitat que fins la Generalitat, a qui no li importa la situació dels sense sostre mentre les immobiliàries segueixin pagant els impostos, ha hagut de pronunciar-se per exigir-li als amos de milers i milers d’habitatges buits que deixin d’esperar a que arribi un moment en que pugin els preus i que ara els posi en el mercat immobiliari. Com si l’acudit de fer tal declaració fes l’habitatge accessible als qui realment necessitem un lloc per viure.

Catalunya travessa un dels moments de major acumulació de la propietat, on com a resultat tenim a una petita quantitat de terratinents urbans, que, a diferència de les propietats del camp, el seu poder no s’estén cap als voltants, sinó que s’incrementa cap al cel en la mesura en que construeixen més i més edificis de grans pisos perquè siguin habitats, per qui? Doncs per ningú! I per què? Doncs simple, perquè els preus que esperen rebre no només són irreals sinó que s’escapen de les nostres possibilitats, persones treballadores i desocupades, a les que aquesta crisi ens ha precaritzat més la nostra vida.

Com que igualment hem de buscar-nos la forma per viure, hem decidit okupar. I hem decidit fer-ho en aquest edifici abandonat del carrer Escodines de Manresa, propietat en desús especulatiu de la immobiliària de Cubelles “Inversiones Essex 2005” des de l’any 2003, i amb clars símptomes de degradació.

Aquesta és la nostra solució a la crisi, perquè no esperem que vingui ningú a solucionar els nostres problemes, i perquè al final només estem fent útil un espai que buit només serveix per especular i enriquir aquestes poques butxaques. Aquí estem, com qualsevol altra nova veïna, que necessita un lloc per dormir, banyar-se, cuinar i descansar en els seus temps lliures. No som tan diferents a vosaltres, al final els preus alts i l’especulació amb els pisos buits ens afecten a totes les persones, i només en la mesura en que assumim que hem de reconèixer-nos com la contrapart a la gent poderosa és que iniciarem un camí de transformació d’aquesta desigualtat.

Manresa, Maig del 2010.

Tota la info al Bages Llibertari