logo b llibertari
llibertari

Nova operació policial contra les lluites anarquistes

Llibertat detingudes operación pinyata

Novament una operació repressiva pica a la porta de moltes lluitadores. El passat 16 de desembre 12 companyes fóren detingudes i algunes d’elles empresonades preventivament en la denominada Operació Pandora contra les lluites anarquistes. Ahir 30 de març, en la versió 2.0 de l’Operació Pandora començà un nou embat repressiu en diverses ciutats de tot l’estat, saldant-se amb la detenció de 37 companyes, amigues i solidàries, 13 de les quals sota les ordres del jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco.

Les detencions es dugueren a terme 5 dies després de l’aprovació de tot un seguit de mesures legals repressives. La reforma del codi penal, la llei mordassa i la reforma de la llei anti-terrorista, representen una nova volta de rosca per intentar silenciar la dissidència i estrènyer encara més el cercle a les què es rebel·len. No ens sorprèn la repressió que ha caigut a part del moviment anarquista ja que la lluita contra la dominació a través de l’autoorganització multiforme i al marge de les institucions i de la legalitat, fan que siguem indesitjables per l’estat.

Parlen de terrorisme quan els que generen terror i misèria són els què exploten, els què desnonen, els què deporten, els què detenen, els què legislen, els què colonitzen.

És cert que la repressió no és aliena a les lluites anarquistes. Però també és cert que feia temps que l’estat no atacava amb tanta vehemència. És per això que és de vital importància donar una resposta adequada: deixar de rebre pals, de ser una pinyata. Fer-nos fortes juntes, per què allò que no mata, ens enforteix. Aprofitar la força de l’enemic per utilitzar-la contra seva. Rescatar a les nostres amigues: de les comissaries, de les presons. I seguir teixint afinitats.

Solidaritat detingudes per lluitar!

Llibertat Mònica i Francisco!