logo b llibertari
llibertari

Patum 2006: més brutalitat dels Mossos

Berga abusos

El passat dissabte 17 de juny, durant la Patum de Berga, es va viure un episodi tristament reconegut per a molts de nosaltres: violència policíaca, durant una actuació dels mossos d’esquadra desmesurada, gratuïta, violenta i injusta. Dos companys independentistes igualadins amb ganes de passar-s’ho bé estaven ballant a la zona de les barraques amb amics i amigues, amb tota la normalitat que comporta la situació. Els molts secretes que rondaven per allà van poder comprovar durant força estona que es tractava d’un grup d’amics sense ànim de conflicte, ja que era relativament d’hora, no hi havia gaire gent, i per tant podien veure’ls amb claredat.

En un moment donat va passar pel costat de les barraques una furgona dels mossos, plena d’antiavalots; un dels dos companys es va dirigir cap a la furgona amb actitud burlesca, però sense poder-s’hi acostar gaire ja que immediatament tres policies de paisà van córrer cap a ell, el van tirar a terra i van començar les agressions; seguidament, van baixar els antiavalots i es van apuntar a la festa, oferint així la típica imatge de sis o set policies apallissant a una sola persona reduïda al terra, que a més, havia consumit alcohol i no estava en plenes facultats ni per a defensar-se. El germà d’aquest, en veure l’escena, i sense saber d’entrada que es tractava de mossos d’esquadra, ja que els qui van començar les pallisses eren policies de paisà, va voler córrer cap allà, sense arribar gaire lluny, però, ja que a mig camí ja va ser també reduït i fortament agredit per altres agents.

Els nostres companys van ser duts a l’hospital (entre cops i insults constants que van durar fins a comissaria) on un metge de professionalitat molt dubtosa va fer uns informes mèdics que fan poc més que riure. Si es comparen amb els realitzats l’endemà a l’ambulatori d’Igualada no s’hi reconeixen similituds pràcticament; en un dels casos, per exemple, l’informe fet dissabte observa tant sols dues lesions contra les deu que consten en l’informe fet poques hores després.

Resultat: un trau al cap, un ull ferit, un nas contusionat, dues marques de porra de 18 centímetres, senyals per tot el cos, abrasions etcètera, dues baixes i un judici que esperen els nostres companys en el qual se’ls acusarà d’atemptat a l’autoritat.

Donem les gràcies als companys i companyes de la Plataforma per la Convivència del Berguedà, i de l’Assemblea de Joves de Berga, que des del primer moment van estar al nostre costat, atenent-nos pel que fes falta.

Els afectats

Notícia extreta de: Indymedia Barcelona