logo b llibertari
llibertari

Per uns carrers dignes, ens hi posem

carrersweb

L’Ateneu Columna Terra i Llibertat ha retirat la placa del carrer Mn. Espelt i la de la Pl. Mn. Armengou, un
violador i un franquista. Han estat entregades a l’Ajuntament de Berga i a Regió 7. A continuació ens expliquen els motius:

Des de l’Ateneu Columna Terra i Llibertat ja hem començat a retirar les plaques d’alguns carrers de Berga als quals els hi cal un canvi; un canvi de nom. Aquí teniu una de les que hem retirat. Ara només falta que l’Ajuntament de Berga governat per socialistes (!) es posi mans a l’obra. Ja li hem fet la meitat de la feina. Ara només cal que posin noms dignes. És fàcil, el Centre d’Estudis Josep Ester Borràs els hi va proposar més de trenta.

Les anarquistes de Berga portem des de sempre homenatjant als revolucionaris oblidats i ho seguirem fent. Ara però, exigim que també sigui l’Ajuntament que es posicioni reconeixent els exclosos de la història. I retirant noms com el del franquista Mn. Armengou o el violador Mn. Espelt. No els hi costa diners, només determinació. Tenen una proposta clara, pedagògica i una campanya en marxa que exigeix justícia davant de quaranta anys de dictadura i quaranta més de continuisme.

Nosaltres, facin el que facin tirarem endavant, perquè som conscients que el millor homenatge és continuar la seva lluita.

Ateneu Columna Terra i Llibertat

Berga, 8 de març de 2016