logo b llibertari
llibertari

Pressionen l’alcaldessa de Berga contra la proposta del CEJEB

Ahir es publicava una versió falsa i tendenciosa, a dues webs d’extrema dreta, de la notícia de la petició de canvi de noms dels carrers feta a l’Ajuntament de Berga per part del Centre d’Estudis Josep Ester Borràs. Podeu veure la notícia a LibertadDigital i a germinansgerminabit.org. La notícia falsejada, en el seu deliri, fins i tot s’inventa una falsa afinitat entre la CUP de Berga i el Centre d’Estudis Josep Ester Borràs.

Aquestes webs de grups filo-feixistes han movilitzat aquest migdia els seus “activistes” via un formulari web per pressionar l’alcaldessa de Berga per tal que no canviï els noms dels carrers de Berga tal i com proposa el Centre d’Estudis Josep Ester Borràs. Els activistes són d’arreu d’Espanya (principalment de Madrid) i vénen a reforçar la posició dels quatre reaccionaris locals.

Al llarg d’avui dimecres han estat enviats al correu de l’Ajuntament de Berga i del Centre d’Estudis Josep Ester Borràs més de mil correus estàndard amb aquest text:

A Doña Montserrat Venturós, Alcaldesa de Berga:

He podido saber que el Centro de Estudios Josep Ester Borras ha mandado una propuesta a su ayuntamiento para cambiar los nombres de las calles de advocaciones de Vírgenes, Santos y militares.  Le escribo para decirle que me parece una vergüenza esta propuesta y espero que su ayuntamiento no haga caso, ya que demuestra sectarismo, ignorancia de la Historia y un despilfarro de dinero público.

Si deciden cambiar los nombres de sus calles, les denunciaremos por incitación al odio y prevaricación.

Entre sus motivos, afirman que estos nombres avergüenzan a los habitantes de la localidad. Los santos han sido precisamente reconocidos por sus vidas ejemplares.

¿Creen que las vidas de estas personas avergüenzan a la población y la de pistoleros de la Guerra Civil, como son algunos de los nombres propuestos, no?

Esperem que la CUP no cedeixi a les pressions de l’extrema dreta, ni de l’espanyola ni de la catalana.

Seguirem informant.