logo b llibertari
llibertari

Primer de Maig de 2020 al Berguedà

Un cop més arriba el primer de maig. Aquest any, però, no podrem sortir als carrers de Berga a reivindicar la lluita de la nostra classe contra el domini i l’explotació.

Són moments complicats per a la classe treballadora. Però també en aquests moments és quan es fa evident qui està sostenint el sistema i qui és realment imprescindible. Treballadores precàries i poc valorades s’han mostrat imprescindibles pel funcionament d’una societat en plena pandèmia. Mentre els directius de les empreses corrien a refugiar-se al confort de les seves cases, les companyes ambulàncies, treballadores familiars, educadores socials, treballadores del camp, caixeres de súper, transportistes i personal sanitari es baten a diari, cara a cara amb el virus, perquè tot funcioni. Massa vegades sense EPIS o amb EPIS totalment precaris. És una vegada més una qüestió de classe.

Hem vist, com s’anteposaven els beneficis de les empreses a la salut de les treballadores. S’anteposa, el capital a la vida. Un sacrifici més a l’altar de l’economia capitalista. Sistema, per cert, que ha mostrat la seva total ineficàcia a l’hora de vetllar pel bé comú i on la mà invisible del mercat (o ma del lladre) no ha equilibrat res. És de fet la recepta capitalista la que els governs de torn ens han vingut aplicant i que ha significat la retallada en els serveis públics essencials com en educació i en sanitat. I és ara que n’estem pagant les conseqüències.

Els mitjans ja ens estan preparant perquè acceptem la propera crisi. Crisi que un cop més s’intentarà que la paguem les de sempre en forma d’empitjorament de les condicions laborals i noves retallades. L’estat aprofitarà la pandèmia per reforçar el seu caràcter autoritari i de control.

Ara doncs i més que mai, cal que estiguem organitzades per estar preparades pel present i pel que vindrà. S’acosten temps complicats i per això caldrà plantar cara. Aquesta crisi no la pagarem nosaltres, les de sempre i per això caldrà sortir al carrer i lluitar. És hora que tothom estigui organitzat, vine al sindicat!

Visca el primer de maig, visca la lluita de la classe treballadora!

CGT del Berguedà