logo b llibertari
llibertari

Protesta contra la hipocresia cultural de l’Ajuntament de Berga

La vesprada del dissabte 9 de desembre, més d’una cinquantena de veïns de Berga sense invitació van acudir als Premis Ciutat de Berga a la Cultura organitzats per l’Ajuntament i que varen tenir lloc al Teatre Municipal.

La intenció dels concentrats era fer efectiu el pagament de la sanció imposada dies enrere pel consistori. Més d’una vintena de ciutadans van ser sancionats amb una xifra que oscil·la entre els 16.500 i els 33.000 €, després de realitzar una jornada lúdica el dia 30 de setembre, a la plaça de les Fonts. Ha aquesta quantitat resta afegir-hi un nou expedient sancionador obert a una reconeguda entitat cultural de la comarca. Tot això, degut a l’aplicació de “l’Ordenança de Convivència i Bon Govern de Berga”; instrument utilitzat per prohibir els actes públics que no passen pel sedàs de l’autoritat local.

L’Alcade del municipi, Ramon Camps i Roca, tot i ser present a l’acte no va recollir el xec nominal que va estar esperant-lo pacientment a les portes del teatre. Al seu lloc, van aparèixer totes les dotacions disponibles a la comarca i rodalies de policia local, a més de mossos d’esquadra per custodiar la cultura enclaustrada entre les quatre parets del teatre. Mentrestant, al carrer és reivindicava la cultura popular i es denunciaven ordenances i censures.
Incívics de Berga